Záhada "stratenej" ponorky Čiernomorskej flotily je objasnená, velenie NATO však vydesené (video)
27 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Uprostred ostrého cvičenia námorných síl USA, NATO a Rumunska sa veliteľom a napokon aj Pentagonu zrazu z "dohľadu" stratila ponorka ruskej Čiernomorskej flotily B - 237 "Rostov na Done." Viac ako sedem dní ju nikto nevedel nájsť, dokonca ani ministerstvo obrany Ruskej federácie s ňou nemalo kontakt.


Severoatlantická aliancia vedená Američanmi v poslednom čase čoraz viac vykazuje provokačné aktivity pozdĺž hraníc Ruska. Lode NATO premávajú so železnou pravidelnosťou po pobrežných vodách Čierneho mora. Americké americké bombardéry objavujú blízko ruských hraníc. To všetko sprevádzajú otvorene nepriateľské vyhlásenia, ktoré nie sú ničím iným ako provokáciou." Píše portál warfiles.ru.
Rusi sa nezdajú

Rusko však tiež nepatrí medzi „nesmelých desať“. Nedávne námorné manévre v Čiernom mori jednoducho odradili velenie NATO a čínska armádna tlač označila postup Ruska za dôstojnú reakciu na provokácie Aliancie.

Velenie NATO je zdesené, už týždeň "nemôže nájsť" v prísne stráženom Stredomorí utajenú ruskú ponorku
Potvrdilo sa, že protiponorkové sily NATO nedokázali ani za týždeň lokalizovať ponorku „Rostov na Done“ v Stredozemnom mori. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

"Zmiznutá" ponorka

Čo to teda tak prekvapilo americké velenie? Ide o to, že ruská ponorka B-237 „Rostov na Done“, ktorá opustila sýrsky prístav „Tartus“, záhadne „zmizla“. Armáda NATO zverejnila, že stratila z dohľadu ruskú ponorku.

To najzaujímavejšie sa ale stalo neskôr.


Úkryt pri Kréte

Ukázalo sa, že ruská ponorka B-237, hľadaná všetkými silami Aliancie, smeroval na Krétu a skryla sa. Tak pripravila simulovaný prepad americkej skupiny vojnových lodí, vedených lietadlovou loďou USS Dwight D. Eisenhower.

Úderná sila ruskej ponorky "Rostov na Done" je viac ako dostatočná na to, aby zneškodnila spomínanú lietadlovú loď. Ak na svoj cieľčíha na dne, bude jednoducho nemožné odraziť jej útok.
Záhada s prídavkom

Ale to nie je všetko. Po prvom utajenom manévri sa uskutočnil druhý. Šesť ponoriek čiernomorskej flotily súčasne vyplávalo na more, kde sa v tom okamihu uskutočňovali veľké cvičenia NATO. Tie boli aj preto predčasne ukončené.

(Medzititulky red. HD.)

Ruská Severná flotila prezbrojuje ponorky na nosiče najúčinnejších raketových systémov
Veľmi rýchla modernizácia a prezbrojenie - ruská Severná flotila krátkodobo stiahne ponorku z činnej služby a za relatívne rýchly čas ju vracia do služby od základu zmodernizovanú a prezbrojenú. V týchto dňoch sa tak stalo s dvomi plavidlami z... Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Ivan Brožík