Mária Kolíková podáva demisiu (AKTUALIZOVANÉ)
23 | 03 | 2021 I tasr

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) podáva demisiu. Informovala o tom na utorkovej tlačovej konferencii predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová.


"Z vlády odchádza ministerka Kolíková," uviedla Remišová s tým, že ide o Kolíkovej osobné rozhodnutie. Remišová sa s ním nestotožňuje. Šéfka Za ľudí a vicepremiérka zároveň pripustila svoju vlastnú demisiu. "Keď uvidíme, že rokovania nikam nevedú, čo sa, dúfam, nestane, oznámim svoje rozhodnutie tak, ako to dnes oznamuje ministerka Kolíková," doplnila Remišová.

Kolíková je pripravená sa na ministerstvo spravodlivosti vrátiť. Šéfka poslaneckého klubu Za ľudí Jana Žitňanská doplnila, že strana mieni Kolíkovú podporovať za ministerku spravodlivosti, ak dôjde k rekonštrukcii vlády. Za ľudí naďalej dúfa v zachovanie štvorkoalície.

Kolíková podala demisiu po tom, ako premiér Igor Matovič (OĽANO) v nedeľu (21. 3.) oznámil ochotu odísť z funkcie a pôsobiť ako člen vlády. Podmienkou je odchod ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) z vlády (už odstúpil, pozn. TASR), odstúpenie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej i podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu (obaja Za ľudí) z funkcií, ako aj odchod šéfky zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej (SaS).

Kollár pripustil predčasné voľby,ak do konca budúceho týždňa nebude dohoda (AKTUALIZOVANÉ)
Ak sa predstavitelia koalície do konca budúceho týždňa nedohodnú, mali by sa postaviť pred ľudí a oznámiť, že budú predčasné voľby. Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | tasr