Totalitná Čína chce prevziať celosvetovú kontrolu nad covid pasmi!
20 | 03 | 2021 I Imrich Kovačič

Čínsky „sociálny kredit“ delí ľudí na čestných a nečestných podľa toho, či súhlasia s komunistickou diktatúrou. Na jeho základe chce Čína na celom svete vybudovať a prevádzkovať  systém „covid pasov“. Uviedol Breitbart.com.


„Odborníci“ z Čínskej komunistickej strany naliehajú na Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO), aby umožnila Číne vybudovať a prevádzkovať
A je to tu! EÚ predstavuje plán Covid pasov. Ak chcete cestovať, budete ho potrebovať
17 | 03 | 2021 | Diana Zaťková
„vakcínových pasov“. Tá by mala viesť údaje o všetkých ľuďoch na planéte, či boli alebo neboli očkovaní proti koronavírusu.
Čínsky sociálny kredit do celého sveta?

Čínski komunisti už systém „očkovacích pasov“ doma spustili. A to aj napriek tomu, že WHO vyzýva, aby zatiaľ krajiny takýto systém nezavádzali. Dôvodom je nerovný prístup k vakcínam a ich rôznorodá kvalita.

Čínsky „covid pas“ je vlastne digitálna certifikácia, ktorá potvrdzuje, že osoba dostala očkovanie proti koronavírusu. Je vlastne nadstavbou „
Čínsky sociálny kredit - totalita alebo nevyhnutnosť (Viktor Piroženko)
Komentár Viktora Piroženka (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
12 | 12 | 2019 | Preklad: Redakcia HD
“. Ten posudzuje správanie každého občana. Udeľuje mu číselné „skóre“. Na jeho základe čínska komunistická strana hodnotí jeho život. Môže ísť o odhadzovanie odpadkov alebo dobrovoľníctvo v prospech krajiny. Do úvahy sa berie i prejavovanie názorov o vládnucej strane.

Mizogýnia (nepriateľstvo voči ženám) bude v Británii stíhaná ako trestný čin z nenávisti
Vláda Borisa Johnsona potvrdila, že polícia začne zaznamenávať nové trestné činy. Všetky činy, ktoré budú motivované mizogýniou, bude klasifikovať ako zločiny z nenávisti. Je to zjavný dôsledok únosu a vraždy Sarah Everardovej, ktorá otriasla celou... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Čínsky systém sociálnych kreditov už zabránil miliónom občanov cestovať. Čína sa tak obdobne chystá obmedziť tých, ktorí nebudú covid očkovaní.

Čínske štátne noviny Global Times uviedli, že je Čína schopná prostredníctvom svojich veľkých technologických spoločností vybudovať medzinárodný covid pasový systém veľmi rýchlo.

Podľa novín je Čína „ochotná pomôcť“ so zdieľaním svojich skúseností. Chce WHO poskytnúť technickú podporu. Čína je údajne najskúsenejšou krajinou v používaní systému zdravotných kódov na svete. Zatiaľ čo WHO je tým najvhodnejším organizátorom pre zaistenie „nezávislosti, spravodlivosti a bezpečnosti údajov“.
Čína „rada pomôže“ rozšíriť totalitu do sveta

Režimom „schválení odborníci“ oficiálne priznávajú, že Čína už roky vykonáva masový dohľad nad svojimi občanmi a porušuje ich ľudské práva. Rozšírenie tohto systému na zvyšok sveta by podľa nich nepredstavovalo pre Čínu až tak „veľkú technologickú výzvu“.

Nemecký arcibiskup po správe o zneužívaní požiadal o uvoľnenie z funkcie
Hamburský arcibiskup Stefan Hesse predložil vo štvrtok pápežovi Františkovi svoju rezignáciu. Urobil tak po tom, čo ho správa - týkajúca sa pohlavného zneužívania maloletých v diecéze v Kolíne nad Rýnom - obvinila zo zanedbania povinností.... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | tasr


„Pokiaľ ide o technológiu, veríme, že čínske spoločnosti dokážu vybudovať medzinárodnú platformu za jediný týždeň,“ tvrdí jeden z týchto expertov a šéf čínskej organizácie Aliancia spotreby informácií. „WHO môže navrhnúť pravidlá, postupy a formát údajov. Čína je veľmi ochotná poskytnúť podporu pri zdieľaní skúseností a techník pri vytváraní takejto platformy, pretože krajina má v tejto oblasti bohaté skúsenosti“.

Účasť komunistickej Číny na globálnom programe zdravotného dohľadu by podľa ich vládnych novín dokonca „zaručila dôveru verejnosti“.

Čínske vládne noviny Global Times zároveň ale vyjadrili pochybnosti o konaní WHO. Zdravotnícky orgán OSN totiž počas celej pandémie opakovane obviňovali z toho, že Číne diktuje, ako má na vírus reagovať.

Noviny citovali spolupracovníkov čínskej vlády, ktorí navrhli, aby Čína namiesto čakania na WHO vyvíjala nátlak na ďalšie krajiny. S nimi chce uzavrieť dvojstranné dohody o covid pasoch. Dohody by mohli zrušiť cestovné obmedzenia medzi Čínou a konkrétnou krajinou pre jednotlivcov, ktorí môžu preukázať COVID-19 očkovanie.

Šokujúca výpoveď Izraelčanky: Násilie a potláčanie ľudských práv, každý sa musí dať očkovať!
"Prebudili sme sa do nočnej mory, v ktorej nás naša vlastná vláda uniesla a ktorá nás zapredala. Chcú, aby sme boli pokusnými králikmi experimentálnej vakcíny. Chcú, aby sme bez otázok darovali svoje telo a svoju dušu,” hovorí Izraelčanka. Tá... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Robert Bačinský

Dohoda Biden - Čína?

Čínski úradníci sa údajne pokúšajú presvedčiť administratívu amerického prezidenta Joe Bidena, aby uznala domáce čínske vakcíny za účinné pri uskutočňovaní tohto plánu. Na oplátku by vraj Čína uznala americké vakcíny.

Čína zatiaľ schválila dve covid vakcíny. Prvá od Sinovac Biotech má byť účinná na 50,38 percent. Druhá od Sinopharm na 72,51 percenta. USA schválili tri vakcíny. Prvá od Pfizer garantuje 95-percentnú účinnosť a druhá na 94 percent. Najnovšie schválená vakcína vyvinutá spoločnosťou Johnson&Johnson má mať účinok len 66 percent.

Komunistická strana Číny dúfa, že presvedčí krajiny, ktoré na rozdiel od USA schválili použitie vakcín čínskej výroby, na zrušenie cestovných obmedzení pre zaočkovaných čínskych občanov.

USA trvajú na tom, že Lukašenko musí prijať „dialóg“ s Cichanovskou
Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko by mal začať rokovať s organizátormi masových pouličných protestov, ktoré otriasli národom po sporných prezidentských voľbách z minulého leta, vyhlásili americkí diplomati, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Marek Molnár


„Čínski odborníci tvrdia, že je dosiahnuteľné, aby Čína začala vzájomné uznávanie vakcín s krajinami, ktoré schválili tie čínske. Sú medzi nimi Malajzia, Singapur a Indonézia. Môžu sa medzi ne zaradiť i niektoré susedné krajiny ako Južná Kórea a Japonsko. Možnými spolupracovníkmi sú i regionálne organizácie ako Združenie národov juhovýchodnej Ázie.
WHO je zatiaľ opatrná

Celosvetové presadzovanie covid pasov Pekingom ale zatiaľ narazilo na odmietnutie Svetovej zdravotníckej organizácie. Doktor Michael Ryan z Programu pre mimoriadne situácie v oblasti zdravia varoval, že v tejto súvislosti existuje veľa „skutočných praktických a etických hľadísk“. Vyzval krajiny, aby nad covid pasmi v súčasnosti neuvažovali.

„Očkovanie nie je na celom svete rovnako dostupné. Môže to viesť k nerovnosti a nespravodlivosti,“ varuje Ryan.

Čínsky program covid pasu funguje prostredníctvom služby WeChat. Ide o vládou kontrolované sociálne médium. Režim ho cenzuruje a používa na monitorovanie svojich občanov. Očkovaní majú na WeChat k dispozícii svoje QR kódy. Takým spôsobom by sa podľa čínskych odborníkov mohli identifikovať i občania každej inej zapojenej krajiny.

Rusi sú agresori, lebo ich obrana je agresívna
Zaznelo ráno v besede Českého rozhlasu na jeho programe "Dvojka". Ako počujete. Hosť relácie z oblasti bezpečnostných analýz povedal doslova "nemôžem povedať, že Rusko je agresor, ale má agresívnu obrannú politiku". (Ivan Brožík) Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Čínsky vodca Si Ťin-pching sa pokúsil QR kódy presadiť už v novembri 2020. Bolo to na virtuálnom stretnutí krajín G20.

„Dúfame, že sa k tomuto mechanizmu pripojí viac krajín. Musíme ďalej štandardizovať politiky a zaviesť rýchle cesty, aby sme uľahčili usporiadaný tok ľudí,“ povedal vtedy svetovým lídrom.

Čína už teraz výrazne obmedzuje cestovanie svojich občanov prostredníctvom systému „sociálneho kreditu“. Režim považuje tých s nízkym sociálnym kreditom za „nedôveryhodných“. Zakazuje im kupovať letenky i v rámci krajiny. Od marca 2019 nemohlo „vďaka“ tomuto systému
Skutočným zmyslom covid pasov je kontrola pohybu, varuje ruský lekár
„Ak vám ani vakcína nezaručí ochranu pred smrteľnosťou či vážnymi komplikáciami, má zmysel tieto pasy zaviesť? Potom ide iba o nátlak, zavedenie sociálnej nerovnosti a povinnú kontrolu nad pohybom obyvateľstva," vraví infektológ Jevgenij Timakov.... Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič
po Číne viac ako 13 miliónov ľudí.
Podľa čínskeho covid pasu budete možno i vy „nečestní“

„Celkovo 13,49 milióna ľudí bolo klasifikovaných ako nedôveryhodní. Bol im odmietnutí prístup k 20,47 miliónom lístkov
Spoločnosť Air France zavádza Covid pas ako pokus o „budúci cestovný pas“
12 | 03 | 2021 | Diana Zaťková
a 5,71 miliónom lístkov na rýchlostné vlaky kvôli nečestnosti. Priestupok patril do kategórie nepoctivosť,“ informovali noviny Global Times.

Aktivisti za ľudské práva na celom svete varovali, že Čína využíva systém sociálnych kreditov na obmedzenie práv politických odporcov, potláčanie náboženských skupín a osôb, ktoré sa oficiálne považujú za hrozbu pre komunizmus. Osoby zaradené do rovnakej kategórie pre trestnú činnosť sú podľa aktivistov iba zámienkou.

Putin reaguje na Bidenovu urážku: "Ak ma nazýva zabijakom, tak sa len pozerá do zrkadla"
18 | 03 | 2021 | Diana Zaťková