Rusi sú agresori, lebo ich obrana je agresívna
19 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Zaznelo ráno v besede Českého rozhlasu na jeho programe "Dvojka". Ako počujete. Hosť relácie z oblasti bezpečnostných analýz povedal doslova "nemôžem povedať, že Rusko je agresor, ale má agresívnu obrannú politiku". (Ivan Brožík)


To je ako tie vtipy zo súdnych siení. Obžalovaný hovorí: "Pozeral sa na mňa tak odporne, že som musel vytiahnuť nôž a zapichnúť ho."
Pred "demokratmi" sa nikto nesmie brániť

Takže už vieme, čo sa má vyčítať Rusku. Keďže doteraz nikde neiniciovalo žiadnu vojnu v novodobých svetových dejinách, jeho "agresivitu" treba vysvetľovať inak. USA vojny vyvolávajú takmer podľa kalendára v mene svojich "národných záujmov", ale sú etalónom slobody a demokracie.

Putin navrhol Bidenovi zvájomný rozhovor v priamom prenose
Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi ponúkol vzájomný rozhovor prostredníctvom videokonferencie v priamom prenose, informovala agentúra AFP. Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | tasr

Načo sú nám vlastne ploty medzi záhradami?

Rusko je agresívne, lebo sa bráni. Aj tým "demokratom" z USA a iných krajín, vrátane tej našej. "Agresívna obranná politika". Čiže, keď váš sused púšťa na vašu záhradu svoje sliepky, agresor, ak si postavíte plot, budete vy. Hoci on má povinnosť tomu zabrániť. Povinnosť morálnu, ale aj zákonnú.

Geniálna úvaha. Rusi majú momentálne najlepšie stíhačky na svete, tak sú agresori. Majú dokonalé raketové systémy, tak sú agresori. Už menej sa hovorí o tom, že ak by ich nemali, tak by "západ" už dávno na Moskvu poslal svoje motoricky nie celkom spoľahlivé - napríklad F-16.
Národné záujmy USA sú viac ako právo

Už dávno by niekde v USA skrsol nápad, že ložiská plynu a ropy na území Ruskej federácie sú "sférou amerických národných záujmov." Tak, ako ropné polia na Strednom východe, bez ohľadu na to, na území ktorej krajiny ležia. Napríklad.

Ono to chce iba trošku dlhšie žiť a dávať si fakty do súvislostí. Keď sa vtedy ešte Sovieti bránili proti fašizmu a likvidovali Hitlera, "západný front" robil všetko pre to, aby túto ich "agresivitu" minimálne sťažil, ak nie znemožnil. Až kým sa to ukázalo ako neudržateľné.

Putin reaguje na Bidenovu urážku: "Ak ma nazýva zabijakom, tak sa len pozerá do zrkadla"
18 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

O Donbase sa má rozhodovať vo Washingtone

To bola iba odbočka. Najnovšie je teda obrana považovaná za prejav agresie. Neprijateľnej ruskej agresie. Za ňu čoskoro celý "demokratický a pokrokový" západný svet označí aj ruskú odpoveď na vytvorenie vojnovej zóny zo strany USA a Ukrajiny na Donbase. Vlakové a cestné konvoje delostrelectva a raketových vojsk na Donbas, to nie je agresivita. To je obrana.

Protiargumentom môže byť upozornenie, že Donbas je na území Ukrajiny. Je. Nespochybniteľne. Ale sťahujú k jeho hraniciam Rusi armádu? Inak, samotní obyvatelia tejto oblasti by ju tam radi videli. Pre svoju bezpečnosť. Na obranu pred Kyjevom. A USA. A NATO. Smutné je, že v poslednom prípade vrátane Slovenska.
Ruské aktivity okolo Kaliningradu sú agresívne

V Kaliningrade sú Rusi tiež svine, lebo si dovoľujú brániť svoju územnú oblasť, kam Američiania z druhej strany sveta poslali svoje bombardéry. Moskva s tou svojou "agresívnou" obranou. Mimochodom, Biden to povedal najjasnejšie, ako sa dá - "Putin je vrah". A posiela armádne konvoje NATO cez celú Európu (aj po našom území) smerom k našej východnej hranici.

Lenže, Biden je "demokrat". Biden je záruka slobody. Biden je právo.
Dajme ešte jeden

Ozaj, a tento poznáte? tiež zo súdnej siene: "Pán sudca, nereagoval až tak drzo, že som ho musel fakt zmlátiť!"

Arogancia USA v priamom prenose - Biden v rozhovore pre ABC News: "Putin je zabijak"
Prezident Joe Biden poskytol stanici ABC News rozsiahly rozhovor, v ktorom uviedol, že jeho odkazom pre migrantov je, aby zostali tam, kde sú, a že guvernér New Yorku Andrew Cuomo by mal rezignovať, ak existujú obvinenia zo sexuálneho obťažovania.... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Ivan Brožík