Absurdistan! Virtuálnu čakáreň pre čakanie na očkovanie dnes nespustia. Dôvodom je veľa záujemcov
16 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Minulý týždeň štátna tajomníčka ministerstva zdravotníctva Jana Ježíková avizovala, že štát chystá nový objednávkový systém na očkovanie proti Covid-19. Fungovať mal ako virtuálna čakáreň. Občan dostane termín podľa roku narodenia. Nemusí sa preto ponáhľať a obávať sa, že niekto rýchlejší mu miesto zoberie. Lenže - ani to už neplatí.


"Spustenie Ježíková odhadovala „tak do týždňa“. Dnes už je definitívne jasné, že sa termín nestihne." informuje web zive.aktuality.sk.
Fungovalo by to, keby nebolo čakateľov

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) podľa citovaného zdroja tvrdí, že "dôvodom nespustenia sú aktuálne takmer naplnené termíny." Ako to bráni sprevádzkovaniu virtuálnej čakárne, nie je jasné, keďže stačilo prideľovať časy až vtedy, keď budú dostupné alebo by sa určovali až s týždňovým odstupom.

Zvrat v boji s koronavírusom. Vakcíny Janssen stačí jedna dávka, vyrobia miliardu kusov ešte tento rok
Johnson&Johnson zmení boj s pandémiou. Výrobca je schopný vyrobiť až miliardu dávok tento rok. Navyše, stačí jedna dávka. A to najdôležitejšie - o tri dni ju má certifikovať Európska lieková agentúra EMA. Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Liek na všetko - testovanie

„Tých pár dní navyše radšej využijeme na záverečné testovanie aplikácie. Aktuálne sa uskutočňujú záťažové testy, či (služba, pozn. red.) zvládne nápor záujemcov,“ vysvetlil nový šéf NCZI Róbert Suja, ktorý minulý týždeň vymenil Petra Bielika.
Nechceme zľavu zadarmo

Portál zive.aktuality.sk tiež uvádza, že "ponuku vyvinúť nový systém zadarmo dal štátu aj podnikateľ Milan Dubec. Zatiaľ ju ale kompetentní nevyužili. Minulý týždeň ich o detailoch priamo oboznámil. Funkčné riešenie sľúbil priniesť nanajvýš dvoch týždňov a „dokonalú“ verziu do jedného mesiaca."

(Medzititulky red. HD.)

Bošňák z Dát bez pátosu: Matovičova vláda je pre Slovensko pohroma. Na Veľkú noc bude lepšie
15 | 03 | 2021 | editor01hd