Biely dom sa uchýli k „obkľúčeniu Ruska“ vyslaním vojakov a bojových lodí, tvrdí ruský senátor
15 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Jeden z najvyššie postavených moskovských politikov tvrdí, že Biely dom sa čoraz viac upína k stratégii obkľúčenia Ruska, informuje portál RT.


Aleksey Puškov, senátor a bývalý šéf parlamentného výboru pre zahraničné veci, v piatok vyhlásil, že Biely dom sa snaží preukázať tvrdý postoj voči Kremľu. „Neochota komunikovať s Ruskom je evidentná. Nie preto, že by došlo k taktickej pauze alebo vyjednávacej taktike. Prezident Joe Biden vôbec nemá náladu rokovať s Ruskom,“ uviedol Puškov.

Senátor je presvedčený, že pre Biely dom existujú iba tri možnosti, ak sa bude snažiť splniť predvolebné sľuby a zaviesť proti Rusku ešte tvrdší postoj.

„Sankcie z pekla“ ako napríklad stále neschválený balík opatrení navrhnutý v roku 2018 skupinou senátorov vrátane Johna McCaina a Lindsey Grahamovej. Tie „by zasiahli amerických a európskych investorov a priviedli americké vzťahy s Ruskom do nebezpečnej zóny. Rovnako ako s Iránom,“ argumentoval. Dodal, že Rusko nie je Irán.

Iránske revolučné gardy predstavili „raketové mesto“ plné balistických a riadených striel (VIDEO)
Iránske revolučné gardy (IRGC) odhalili na neznámom mieste nové „raketové mesto“ s balistickými a riadenými strelami, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Druhou možnosťou by bolo „zatlačiť Ukrajinu do novej vojny na Donbase s podporou USA“. Politik však tvrdí, že východisková pozícia Kyjeva v regióne je nepriaznivá. Je ťažké si predstaviť, ako by mohla zmeniť takúto situáciu vo svoje bohatstvo. Dodal teda, že „nie je v plánoch USA zasahovať do nepriateľských akcií na Ukrajine".

Najreálnejšou možnosťou by bolo „umiestniť ozbrojené sily na hranice s Ruskom a taktiež v Čiernom mori,“ tvrdí Puškov. Avšak nešlo by o odklon od politiky jeho predchodcu, „toto je jednoducho pokračovanie predchádzajúceho prístupu USA za Trumpovej vlády".

Podpredseda Európskej komisie: Počas očkovacieho programu EÚ proti Covid-19 došlo k „chybám“
Podpredseda Európskej komisie Frans Timmermans pripustil, že očkovací program EÚ je plný „chýb“. Program je poznačený výpadkom dodávok a obvineniami z nerovnomerného rozdelenia, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Marek Molnár