Prvé zabijácke dvojča dvoch Suchojov s jedným pilotom už lieta (video)
13 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Hovoria im "lovci". Sú to bezpilotné bojové lietadlá s hmotnosťou väčšou, ako americké stíhačky F-16. Ruskí piloti ich volajú Ochotniky, kódové označenie v NATO je SU-70.


Ťažké ruské drony S-70 „Ochotnik“ budú slúžiť spolu s stíhačkami Su-57 vo dvojici. Umožní to zviacnásobiť ich bojové schopnosti. „Lovci“ sú navrhnutí tak, aby operovali autonómne, navádzaní systémami sprievodného SU - 57 za nepriateľskými líniami a presnými údermi ničili dôležité ciele. Viac ponúka vpk.name.
Zabijácke dvojčatá

S-70 „Ochotnik“ budú podľa denníka „Izvestija“ slúžiť spolu so stíhačkami Su-57, čo umožní rozšíriť okruh detekcie a zničenia cieľov. Koncept ich použitia nebude s najväčšou pravdepodobnosťou presne taký, aký si nie príliš želali Američania.

Dokončenie programu je naplánované na rok 2025. Potom sa začne s tvorbou plukov s plánovanou štruktúrou. Ruské ministerstvo obrany predpokladá, že každá z nich bude obsahovať dve alebo tri letky Su-57 a jednu letku S-70 Ochotnik.


Výroba sa rozbieha

Momentálne podľa všetkého existuje jeden funkčný S-70, ktorý prešiel sériou testov. V nich bola testovaná jeho schopnosť interagovať sa s Su-57. Teraz sú vo výstavbe ďalšie tri prototypy. Budú dokončené v rokoch 2022 - 2023 a budú aktívne testované. Dokončenie testovacieho cyklu sa plánuje na rok 2025, potom bude možné zahájiť masovú výrobu „lovcov“ a proces vytvárania ich prvej letky.

Unikátne letecké testy "nadpozemského" ruského Suchoja SU-70 vydesili Pentagon aj Biely dom (video)
Špecializované "západné" armádne vojensko-politické portály zaznamenali, že Rusi uskutočnili jedinečný komplexný test multifunkčného úderného-prieskumného Suchoja „Ochotnik-B“. NATO stroj označuje kódom S-70. Agentúra pre pokročilé výskumné... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Ivan Brožík