Ak sa nestane zázrak, Matovičova vláda zanechá Slovensko v minulom storočí
10 | 03 | 2021 I Aneta Leitmanová
Nie je podstatné, čo o sebe navzájom hovoria vládni politici. Ich slová si už zajtra nikto nebude pamätať. Ak sa však nestane zázrak, celé generácie si budú pamätať, že Matovičova vláda zanechala Slovensko v minulom storočí.
Bystrý advokát prehovoril

Žiaden politik, žiaden analytik, žiaden komentátor, ba ani žiaden vedec, ale bystrý advokát pomenoval akútny problém Slovenska. Advokát sa volá Ján Čarnogurský mladší. Problém sa volá nezvládnutý plán obnovy.

Čarnogurský mladší v statuse na Facebooku upozornil, že Slovensko síce dostane od EÚ na obnovu ekonomiky 6,25 miliardy eur. Avšak Matovičova vláda ich
Čarnogurský ml.: Matovič z peňazí určených pre Slovákov podporuje pracovné miesta v zahraničí
10 | 03 | 2021 | editor01hd
použiť tak, že podporí vytváranie pracovných miest v zahraničí.

Čarnogurský ml.: Matovič z peňazí určených pre Slovákov podporuje pracovné miesta v zahraničí
10 | 03 | 2021 | editor01hd


Advokát správne hovorí, že slovenský plán obnovy zatiaľ počíta so zatepľovaním domov. Cudzími technológiami. Výstavbou veterných elektrární. Založených na cudzích technológiách. A potom chceme budovať cyklotrasy. Lenže na tie sú k dispozícii z EÚ úplne iné peniaze.
Čo nemôžu vedieť nevzdelaní plagiátori

Ani jeden z bodov plánu obnovy po následkoch pandémie nezachytáva trendy, na ktorých bude stáť ekonomika budúcnosti. Vlastne ona už na nich stojí, len naši negramotní, nevzdelaní a dezorientovaní plagiátori vo vláde to nemajú ako vedieť. Ich vedomostné a intelektuálne obzory sa začínajú aj končia na Facebooku.

Polovodiče, biotechnológie, umelá inteligencia, rozšírená realita, 3D tlačiarne, technologické zariadenia podporujúce elektronické obchodovanie. Výskum v oblasti vodíkového pohonu, individualizovaná medicína a farmácia či moderný svet bez plastov. Mohli by sme pokračovať ďalej, ale nie je to potrebné.
Zabudnite na Matelka

Podstata spočíva v tom, že Slovensko má jedinečnú príležitosť prebudovať svoju ekonomiku tak, aby produkovala výrobky a technológie s vysokou pridanou hodnotou. Táto nádej už nepotrvá dlho a ak premeškáme správnu chvíľu, ostaneme aj naďalej montážnou dielňou Európy. A ekonomikou s nízkou pridanou hodnotou, a teda aj slabo platenými pracovnými miestami.

Koaličná kríza je úplne nepodstatná. Takisto je absolútne jedno, čo povedal Matovič o Sulíkovi, Sulík o Matovičovi, Kollár o nich dvoch a Remišová o všetkých. Podstatné je to, že vláda šarlatánov nechápe a ani chápať nemôže o čo tu ide. Covid-19 nie je príčinou ekonomickej krízy, len jej urýchľovačom. Na jej konci bude svetu vládnuť nová ekonomiky. Len na Slovensku sa budeme donekonečna zaoberať tým, aký psychotický status zase vypustil Matelko.

V Národnom ústave detských chorôb si zamestnanec siahol na život. Sú za tým Krajčího čistky?
10 | 03 | 2021 | Ivan Mihale