Podajte demisiu, inak Úrad vlády zhorí v plameňoch! Anonym dáva vláde a prezidentke čas do 31. marca
08 | 03 | 2021 I Ivan Mihale

„Úrad vlády zhorí v plameňoch! Vy ste nám tu nastolili režim chaosu a teraz vám ukážeme chaos v pravom slova zmysle.“ Takto znie časť textu v liste plnom vyhrážok ktorým sa anonymný autori vyhrážajú vládnym predstaviteľom a dokonca aj prezidentke.


Neznáme osoby žiadajú vládu o podanie demisie do 31. marca. V opačnom prípade hrozia likvidáciou budov či áut, informuje o tom portál Startitup.

Výhražným letákom sa zaoberá okrem polície aj Slovenská informačná služba. Preverujú, či nejde o možný
teroristický útok. Spravodajská portál televízie Joj noviny.sk, vraj týmto listom aj disponuje.

„Čakajú vás kruté a krvavé časy. Nepomôže vám nikto, máte málo ľudí na to, aby vás pred nami ochránili,“ uvádza autor letáku. Ak vládny predstavitelia neodstúpia, postupne začnú likvidovať nielen budovy, ale aj autá a iný majetok.

Podľa informácii sa vyhrážky majú týkať aj priamo prezidentky. „Máme kontakty s adresami aj prechodnými vás všetkých vrátane vašich rodín, armádnych predstaviteľov a celej zostavy polície. Pre prípad, že tak neučiníte, sme pripravení ísť do krvavého boja za slobodu!“ píše sa v liste.

Stanovisko zaujala Slovenská informačná služba, ktorá sa spolu s Policajným zborom intenzívne venuje hrozbám voči ústavným činiteľom a štátnym orgánom. Takéto vyhrážky sa začali vo zvýšenej miere vyskytovať najmä vo virtuálnom prostredí.

Obľúbené sú sociálne siete ale aj anonymné podania prostredníctvom listových zásielok.

 

Ktorý politik podá demisiu prvý? Politológ predpovedá vývoj koalície
Krok Igora Matoviča svojvoľne nakúpiť ruskú vakcínu Sputnik V rozhádal koalíciu. Veľmi diskutovanou témou je teda výmena predsedu vlády či jej rekonštrukcia, píše Pluska. Ako to dopadne podľa odborníka? Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Timotej Dudka