Draxler: Časť novinárov ničí dôveru spoločnosti, vieru vo verejne obhájiteľnú pravdu aj povesť ľudí
06 | 03 | 2021 I sefredaktor

Končí kauza "únos Vietnamca", píše exminister školstva Juraj Draxler na sociálnej sieti. "Treba pripomínať, aký mediálny lynč sa tu pritom jedno obdobie v tejto súvislosti dial?" zdôrazňuje. 






Čistý deň

Pripomínam, pokračuje Draxler,  aj ďalšie podobné lynče: kauza Čistý deň, kde Natália Blahová, poslankyňa za SaS (tí vždy boli na takéto veci špecialisti) zverejnila dramatický príbeh o nejakom dome hrôzy, ktorý sa nakoniec vôbec nepotvrdil.


V danom zariadení došlo k niektorým pochybeniam, ktoré by si vôbec nikto nevšimol, keby sa vtedy opoziční politici a médiá nerozhodli urobiť z toho politickú kauzu, pripomína exminister. Asi tak, ako na národnej úrovni nikoho nezaujíma, ak sa niekde učiteľ vyspí so žiačkou - ale keby bol ten učiteľ aspoň vzdialený známy Fica, hmmm..," konštatuje.



Kauza Hlávková



"Ešte otrasnejšia, zdôrazňuje Draxler, bola "kauza Hlávková", čo bol ešte väčší nezmysel aj v prvotnej výpovedi, ale médiá to využili na totálnu "character assassination" vtedajšieho ministra zahraničia. Len preto, že bola možnosť, že by neskôr kandidoval na prezidenta ako kandidát Smeru.





No a čo, že vyrábame nehoráznu kauzu



"Bohužiaľ, takúto morálku má veľká časť novinárov a tiež rozhodne nie malá časť národa. No a čo, že niekde vyrábame nehoráznu kauzu, my vlastne máme pravdu, lebo inde naozaj niekto z vlády kradol a celkovo je Smer zlý. A hotovo, vybavené," podčiarkuje Draxler.





Ničia prvky dôvery spoločnosti, lebo môžu

Ničia prvky dôvery spoločnosti, pokračuje exminister, vieru vo verejne obhájiteľnú pravdu aj povesť ľudí, lebo čo?, lebo oni môžu. Samozrejme, vždy je možné aj pri dobrej vôli proste len prestreliť, alebo niekde urobiť krik preventívne. To by sa dalo pochopiť, ale takto tí ľudia nefungujú.




Najhorší klamár nie je klamár, ktorý stále hovorí nepravdu, prízvukuje exminister, lebo mu čoskoro nikto neverí a tak nenarobí veľké škody. Najhorší, najtoxickejší klamári sú tí, ktorí miešajú dokopy pravdu a lži.




Čisté chrapúňstvo


"Takýto prístup nie je ale žiadnym znakom charakteru a odhodlania bojovať za spravodlivosť, je to znak čistého chrapúňstva. A u nás niektorí z tých najväčších chrapúňov robia zo seba najväčších bojovníkov za pravdu, morálku a slušnosť," uzatvára J.Draxler.