Zeman na Babišov podnet požiadal Čínu o vakcínu od firmy Sinopharm
04 | 03 | 2021 I tasr

Český prezident Miloš Zeman na podnet premiéra ČR Andreja Babiša požiadal Čínu o dodanie vakcíny spoločnosti Sinopharm proti ochoreniu COVID-19. Informoval o tom v stredu spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu Pražského hradu Jiřího Ovčáčka.


Babiš podľa Ovčáčka prezidenta Zemana požiadal, aby sa obrátil na prezidenta Čínskej ľudovej republiky (ČĽR) so žiadosťou o dodanie vakcíny od čínskej firmy Sinopharm.

"Pán prezident (Zeman) tejto žiadosti vyhovel a napísal prezidentovi Čínskej ľudovej republiky (ČĽR)," napísal Ovčáček na Twitteri. Čínska strana sa podľa správy veľvyslanectva ČR v Pekingu rozhodla Zemanovej žiadosti okamžite vyhovieť, dodal hovorca Pražského hradu.

Zeman v utorok na Pražskom hrade rokoval so zástupcami čínskej spoločnosti CITIC Europe Holding a hovorili i o čínskej vakcíne, píšu Novinky.cz. Zeman už predtým požiadal Rusko o dodanie tamojšej vakcíny Sputnik V.

Sputnik V a očkovacia látka spoločnosti Sinopharm zatiaľ neboli schválené na použitie v krajinách Európskej únie, pripomínajú Novinky.cz.

 

Južná Kórea vyšetruje úmrtie dvoch ľudí. Nastalo hneď po podaní vakcíny AstraZeneca
03 | 03 | 2021 | Diana Zaťková