Chmelár: Už mám toho plné zuby! Prezidentka je len bábka v rukách mocných
28 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Politický a mediálny analytik, vysokoškolský učiteľ, publicista a aktivista Eduard Chmelár sa opäť raz rozohnil na sociálnej sieti. A na mušku si si vzal hneď hlavu štátu Zuzanu Čaputovú.


"Už mám naozaj plné zuby večných výhovoriek prezidentky Čaputovej o tom, ako nemôže nič robiť. Buď nech si spolu so svojimi poradcami poriadne naštuduje ústavu alebo nech ide od toho," rozčuľuje sa Chmelár na svojej facebookovej stránke.


"Prezident Kováč mal ešte menej právomocí ako ona, a predsa dokázal jediným štátnickým vystúpením položiť vládu," zaspomínal si aktivista na časy dávno minulé a dodal: "Netvrdím, že prezidentka môže všetko, čo od nej žiadajú občania – naozaj nemôže svojvoľne odvolať premiéra, ministra alebo vymenovať úradnícku vládu bez demisie súčasnej alebo bez ústavných procesov v parlamente – ale to neznamená, že bude svoju totálnu nečinnosť obhajovať neinformovanosťou obyvateľstva."

Miškov: Matovičova vláda ide v protismere. Ak to nepochopí, príde k zrážke s fatálnymi následkami
Juraj Miškov sa obáva, že vláda svojim spiatočníckym a chaotickým počítaním spôsobuje ľuďom stres, čo spôsobí zhoršenie zdravotného stavu a rozšírenie nákazy. Musí vraj pochopiť, že takto sa pokračovať nedá. Inak hrozí katastrofa. Napísal bývalý... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Michal Filek


To, že z jeho pohľadu si naša prezidentka žiadnu úctu nezaslúži, dokazujú aj jeho nasledujúce slová: "Ona nie je ani kráľovná, ani vyslúžilý skúsený štátnik s dlhoročnými zásluhami, aby sme s pokornou úctou počúvali jej kázanie – jej autorita nepochádza z jej činov, ale z jej úradu, od ktorého sa očakávajú konkrétne politické kroky."

"A prezidentka, ktorá nedokáže využívať svoje ústavné právomoci a politický vplyv na riešenie krízy, je iba bábkou v hre mocných. Možno je užitočná pre určité politické kruhy, ale zbytočná pre svoj ľud. Zajtra predstavím svoj návrh na riešenie politickej krízy v štáte," uzavrel s rozhorčením Chmelár svoj monológ. Nuž, už sme všetci zvedaví na zajtrajší návrh.

Brhel to stihol, peniaze aj nehnuteľnosti prepísal na deti. Zostane niečo štátu?
Oligarcha Jozef Brhel bol spolu so šéfom finančnej správy Františkom Imreczem či podnikateľom Michalom Suchobom obvinený počas akcie Mýtnik. No musel dopredu niečo tušiť, a tak urobil efektívne kroky na záchranu majetku. Krátko predtým poslal na... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Diana Zaťková