Matovič: "Áno. Zatvorenie všetkých fabrík je krajná možnosť, po ktorej siahli už viaceré štáty"
26 | 02 | 2021 I Michal Filek






Igor Matovič dnes pred desiatou hodinou uverejnil na svojom facebooku informáciu, v ktorej na jednej strane povedal, že nie je pravda, ako píšu mnohé médiá, že sa vláda chystá zatvoriť všetky fabriky. Jedným dychov však dodal: "Áno, je to úplne krajná možnosť, ktorá pripadá do úvahy a po ktorej siahli už viaceré štáty." Tak si vyberte!















"Napriek tomu, že končí 10. týždeň lockdownu a týždne ideme podľa Covid Automatu, neustále nám rastie počet hospitalizácií. Nové mutácie sú výrazne viac životaschopné, nakazia rýchlejšie a na jednom mieste viac ľudí, z ktorých viac ľudí skončí v nemocnici a viac ľudí, bohužiaľ, zomrie," píše premiér.





Situácia je podľa neho mimoriadne vážna. "Počas posledných troch dní som preto do miestnosti, kde zvyčajne zasadá vláda, pozval cca dvadsať špičkových slovenských epidemiológov, infektológov, imunológov, virológov, verejných zdravotníkov, lekárov a spol., aby sme spoločne hľadali odpoveď na to, čo zmeniť v nastaveniach opatrení, aby lockdown a Covid Automat začali plniť svoju úlohu."


Dohodli sa vraj, že žiadne návrhy nebudú komunikovať predtým, ako sa s nimi stotožnia všetky koaličné strany. V jednej veci sa však rozhodol urobiť výnimku.


Niektoré médiá, ako píše Matovič, začali vraj posledné dni ľudí doslova strašiť “zaručenými informáciami”, ako vláda ide zavrieť všetky fabriky. Vzhľadom na to, že tieto chýry môžu mať devastačné účinky na investičné rozhodnutia a zásadne ovplyvniť obraz slovenského podnikateľského prostredia, musí tieto chýry dementovať.


"Nie je to pravda. Áno, je to úplne krajná možnosť, ktorá pripadá do úvahy a po ktorej siahli už viaceré štáty. ALE, pred nami všetkými stojí ešte úplne posledná úloha - nájsť v sebe dostatok síl, chuti a schopnosti ZJEDNOTIŤ SA a tento zápas SPOLU VYHRAŤ. Platí totiž kľúčová zásada ... vírus je len tak silný, ako my sme slabí.









Mazurek poslancom OĽaNO: Ste fašistické kreatúry, ktoré dohnali Slovensko na úplné dno
Poslanec Milan Mazurek to vládnej koalícii v rozprave o návrhu na predĺženie núdzového stavu v parlamente riadne vytmavil. Poslancom OĽaNO adresoval toto: "Fašistické kreatúry, ktoré Slovensko dohnali na úplné dno. Takto sa ďalej fungovať nedá.... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Michal Filek