Draxler: Vysoké školy sa vyhrážajú štrajkom a „nezávislé médiá“ si to nevšímajú?
25 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Klub dekanov fakúlt vysokých škôl kritizoval ministra školstva Branislava Göhlinga za pokus zlikvidovať nezávislosť a samosprávu vysokých škôl. Nezáujem médií o túto tému si v statuse všíma exminister školstva Juraj Draxler.


Dekani slovenských vysokých škôl sú presvedčení, že minister Branislav Gröhling chce podriadiť vysoké školy politickej moci. Exminister školstva Juraj Draxler si myslí, že tejto veľmi závažnej téme sa slovenské médiá takmer vôbec nevenovali

Draxler je presvedčený, že proti ministrovi školstva sa tento týždeň vzbúrili všetky tri hlavné vysokoškolské reprezentácie, ktorým prekáža návrh úprav vysokoškolského zákona a aj to, že minister jednoducho kašle na financovanie a rozvoj domácej vedy.

„Všetky tri organizácie zvolili aj veľmi silný jazyk a vyhrážajú sa štrajkom. A médiá? Prešli to zaradením malých agentúrnych správ. Znovu pripomeniem: pred piatimi rokmi stačilo, že mini skupinka len tak zobratých aktivistov začala hovoriť o štrajku a mali k dispozícii luxusný mediálny priestor,“ píše v statuse exminister školstva.

"Tu ministra posielajú niekam rektori, dekani a ostatné reprezentácie, spomína sa štrajk, ale 99 percent obyvateľov o tom ani nemá ako vedieť. Nezávislé médiá?“ pýta sa Draxler.



Vysoké školy sa Gröhlinga neobávajú, sú pripravené štrajkovať
Ministerstvo školstva pripravuje novelu zákona, ktorá sa má týkať vysokých škôl. Podľa dostupných informácii sa má upraviť systém riadenia a činnosti samosprávnych orgánov. Taktiež sa má obmedziť sloboda a autonómnosť univerzít, informuje portál... Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Marek Molnár