Umelú zimu v Texase má na svedomí Biden a Gates, šíri sa sociálnymi sieťami 
23 | 02 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 23/02/2021

Texasania sa na videách snažia dokázať, že napadaný sneh je „falošný“. Pokúšajú sa ho roztopiť pomocou horiacej zápalky, zapaľovača alebo sušiča vlasov. Sneh sa nielen že neroztápa, ale „takmer horí“.Uviedol portál Aif.ru.

Viacerí používatelia sociálnych médií šíria nové „konšpiračné“ videá na aktuálnu americkú tému. Podľa niektorých je totiž sneh v americkom štáte Texas údajne falošný. Za umelým snežením podľa nich stojí americká vláda. Zábery zverejnil Insider.com.

Obzvlášť veľkú popularitu si v posledných dňoch získali videá, na ktorých sa ľudia z Texasu snažia roztopiť divný sneh. Buď s pomocou horiacej zápalky, zapaľovača alebo sušiča vlasov. Snažia sa nimi dokázať, že sneh sa nielen že neroztopí, ale dokonca „takmer horí“. Preto sú presvedčení, že je „falošný“.

Pri pokusoch sa sneh po kontakte s ohňom nielen že netopí, ale prechádza z pevného skupenstva rovno do plynného.

Niektorí používatelia TikToku pritom z tohto nezvyčajného snehu priamo obviňujú nového prezidenta USA Joea Bidena. Spolu s ním i zakladateľa spoločnosti Microsoft Billa Gatesa. Ten už pred časom oznámili svoj zámer „bojovať proti zmene podnebia“.

Prezident Biden už medzitým oznámil plán navštíviť Texas, ktorý zasiahla nebývalá snehová víchrica. Oblasť je odkázaná na dodávky potravín, pitnej vody a generátorov energie.

Poradkyňa amerického prezidenta pre vnútornú bezpečnosť Elizabeth Sherwood-Randall priznala, že tamojšia infraštruktúra a energetické siete neboli pripravené na takéto extrémne chladné počasie.