„Križiak“ Krajniak s takými názormi ľudí isto nerátal. Slováci mu to riadne natreli!
23 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Nápad ministra práce Milana Krajniaka s otváraním kostolov pre veriacich, s ktorým prišiel na sociálnej sieti, sa nielenže nepáči odborníkom, ale ani samotným ľuďom. Tí mu to v diskusii pod jeho statusom poriadne natreli.


Vláda zatiaľ nechce ani počuť o otváraní obchodov či iných už dlhé mesiace zatvorených prevádzok. Minister Milan Krajniak prišiel s doslova kacírskou myšlienkou otvoriť kostoly. A dôvod?

„Čoraz častejšie nás klienti v domovoch sociálnych služieb a aj zamestnanci zariadení žiadajú o duchovnú službu. Pretože na vlastnej aj sprostredkovanej skúsenosti vidia, že modlitba ľuďom pomáha,“ napísal Krajniak. Takže nie nedostatok liekov, ktoré znižujú úmrtia. Dokonca ani chýbajúce vakcíny, ale modlitby a návštevy kostolov chýbajú ľuďom najviac v boji s Covid-19.
Modliť sa môžete aj doma, ale kuchári a čašníci si prevádzky v obývačke neotvoria

Krajniakovi sa za križiacke názory nedostalo pochopenia a uznania, ale najmä kritiky. Ľudia ho v diskusii pod  doslova zaplavili opačnými názormi. To, čo sa tam dočítal, ho určite nepotešilo.

„Pán Krajniak, ale to že otvoríte kostoly nič nezmení. Len starší budú spokojní a biskup s farármi tiež, lebo im pôjde do vrecka (zvončeka). Otvorte aj iné, podniky, obchody, samozrejme za prísnych opatrení, lebo z modlitby tí ľudia nezaplatia ani nájom, ani neoblečú deti. Budujeme si nových bezdomovcov,“ píše Dagmara Kompanová.

„Vy tam máte lobotómiu všetci dokopy. Každým statusom ma o tom presviedčate viac a viac. Nemusím byť veriaci a ani neveriaci na to, aby som vedel, že každý sa môže pomodliť pekne krásne aj doma v obývačke pri krížiku a sviečke. Jediné, o čo vám ide, aby sa dalo pánu farárovi (cirkvi) do zvončeka! Ale kuchár a čašník, ktorí živia rodiny, si neotvoria reštauráciu doma v obývačke však že?! Kde zamestnáme viac ľudí v kostole alebo gastre? Kde sa nakazí viac ľudí? V kostole alebo na terase?“ pridáva sa Egon Doležal.
To ste písali triezvy?

„Prepáčte mi nejako nechápem, ale snáď si robíte už z ľudí srandu. Toto nemôžete myslieť vážne. Otvoriť kostoly, lebo spoločná modlitba pomôže. Ale to, že sú obchody so školskými potrebami zatvorené, to je nejako mimo vás. Detičky rastú, že aj nohy im rastú a potrebujú obuv a oblečenie, to vám asi tiež nejako uniklo však? Všetko sa nedá kúpiť cez internet. Skôr by som tie záhradkárske potreby kúpila cez net alebo krmivo pre domáce zvieratá ako deťom, ktorým potrebujem vyskúšať aj topánky, papučky alebo prezuvky do školy. A modlitba sa dá aj doma v pohodlí obývačky. Alebo tiež prostredníctvom internetu: mesenger, zoom - aj spoločná. Myslím si, že to pochopí aj veriaci a aj neveriaci,“ odkazuje Jarmila Kubejová-Segečová.

„Ja pevne dúfam, že toto píšete pod vplyvom nejakého dobrého vína a nemyslíte to vôbec vážne. Len srandujete. A ak ste toto napísali pri plných zmysloch, tak veľmi držím palce Slovensku, že nám toto vládne. Nie som volič Fica a spol., ja by som si rád vychutnal obed v teple a z taniera, nie v zime a z plastu. Potom podporím aj farárov,“ konštatuje Peter Bučo.

Blaha: Ak Krajniak spomína rok 1710, nechcel by tu aj rok 1326 a púšťanie žilou?
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha si v statuse na sociálnej sieti podal ministra sociálnych vecí Milana Krajniaka za jeho nápad bojovať proti pandémii otvorením kostolov. Opozičný politik skritizoval za fekálny slovník aj premiéra Igora... Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

"Vám to musí chalani je...!

„To, čo ste napísali, to sa nenazýva hejtom. Presnejšie sa tomu hovorí bláznovstvo. Ste niemand, ktorý si tu aktuálne len naháňa svoje percentá pre svoju stranu. Dôležité je otvoriť kostoly. To, že ľudia nemajú pomaly čo žrať, to vás nezaujíma. Bude vás to zaujímať mesiac pred voľbami počas kampane. Budete sľubovať aj modré z neba. Alebo či sa vášmu predsedovi narodí ďalšie decko. Krstiť ho môže aj bez toho, aby sa otvorili kostoly. A ak náhodou sa otvoria, tak tam kľudne choďte a skúste, či vás neosvieti,“ píše ministrovi Matúš Budkai.

Absolútne bez servítky napísal odkaz Lukáš Suchoba: „Slovami Procházku: Vám musí jebať, chalani. Gastro a kultúra nám tu umiera a vy tu chcete otvoriť kostoly, kde sa bude hromadne stretávať hlavne najrizikovejšia skupina? To sa nedá povedať nijako pekne iba to, že vám to musí jebať.“
Nielen rozum, ale aj hodinky sa mi zastavujú

„Dávam na zváženie! Čo tak spustiť šport. Dovoliť ľudom a deťom športovať. Šport buduje imunitu, posilňuje psychickú stránku a zabraňuje a znižuje obezitu hlavne u detí! Ľudia budú lepšie zvládať všetky choroby ak budú mat pomoc svojej imunity! Z detí sa stávajú obézni sociopati a ľudia majú imunitu na bode mrazu! P. S.: Koľko nás stál spot v rádiu vášho šéfa? Dávam na zváženie: nebolo lepšie kúpiť vitamín D pre ľudí? Toto už je fakt moc,“ pridáva Rasťo Woody Banáš.

Klinček do Krajniakovej pomyselnej rakvičky zatĺkla aj Viktória Bubancová. „Kostoly spasia celú SR. Áno, pán minister, tlieskam. Mám pocit, že v prvom rade by mali zadovážiť vakcíny proti totálnemu debilizmu a primitivizmu. Lebo to, čo sa v poslednej dobe deje, tak sa mi pritom všetkom nielen rozum, ale hodinky zastavujú. Banda amatérskej facebookovej vlády. Už aby ste skončili, ale myslím si, že takýmto štýlom, prístupom a vyjadreniami si len zabíjate klince pomaličky do vašej malej zúboženej vládnej rakvičky!“

Škandál: Minister Krajniak chce otvárať kostoly. Argumentuje zázrakom z roku 1710!
Na Slovensku zúri pandémia koronavírusu a počty mŕtvych sú štatisticky najvyššie na svete a minister práce uvažuje nad otvorením kostolov. Vo svojom statuse aj vysvetľuje, prečo. Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik