Koaličná rada vraj dnes môže rokovať aj o odchode Krajíčho z ministerstva zdravotníctva
22 | 02 | 2021 I Michal Filek

Na Úrade vlády zasadá koaličná rada. Podľa zistení sme.sk majú na podnet SaS a Za ľudí rokovať aj o odchode Mareka Krajčího z postu ministra zdravotníctva. 


Denníku SME to vraj potvrdili tri od seba nezávislé zdroje. "Výzvy na odchod Krajčího z postu ministra v poslednom čase silnejú. Vyzývajú ho na to aj koaličné poslankyne Jana Cigániková (SaS) a Andrea Letanovská (Za ľudí). Minister však tvrdí, že nevidí dôvod na svoj odchod. V piatok v rádiu Expres povedal, že momentálne nevidí nikoho, kto by lepšie zastával funkciu šéfa rezortu zdravotníctva, ako on," napísal Denník SME.



Spor o Krajčího, ktorý je verným spojencom Matoviča je, podľa sme.sk, pokračovaním napätia medzi premiérom na jednej strane a šéfkou Za ľudí Veronikou Remišovou a šéfom SaS Richardom Sulíkom na druhej strane.

S Remišovou sa Matovič sporí o nákup ruskej vakcíny Sputnik V, so Sulíkom mal niekoľko sporov, napríklad o nákup AG testov.

 

Premiér: Nech sú odvolaní tí ministri, ktorí žiadali uvoľňovať opatrenia
Premiér Igor Matovič (OĽANO) stojí za ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽANO). Odvolaní by podľa predsedu vlády mali byť skôr ministri, ktorí volali po otváraní obchodov i reštaurácií, blokovali nákupy antigénových testov na ochorenie... Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | tasr