Cigániková o potratoch: Vašečka nemá rád silné ženy. Chcem interrupčnú tabletku!
16 | 02 | 2021 I editor01hd
Poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková tvrdí, že ak Richard Vašečka z OĽANO navrhuje jej odvolanie z funkcie predsedníčky zdravotníckeho výboru kvôli sporu o interrupcie, porušuje koaličnú zmluvu. Poslankyňa hovorí, že Vašečka nemá rád silné ženy, informuje TASR.

"Samotnú vyhlášku a aj to, že keď ju už minister otvára, nezaoberá sa možnosťou interrupčnej tabletky, som kritizovala opakovane už v lete. Alebo pri diskusiách o programovom vyhlásení vlády, ktoré som nakoniec ani nepodpísala. Moja súčasná kritika spočíva najmä v tom, že v čase najväčšieho počtu mŕtvych na koronavírus tu riešime opäť interrupcie a kultúrne vojny," uviedla Cigániková.

Vašečku označila za radikálneho zástancu úplného zákazu interrupcií. Mrzí ju jeho ideológia. "Pán Vašečka nemá rád slobodné a silné ženy s vlastným názorom, a preto ma neprekvapuje, že proti takýmto ženám bojuje nielen mimo parlamentu, ale aj v ňom. Je pokrytecké, že hovorí o porušovaní pravidiel a pritom jednoznačne takýmto návrhom porušuje koaličnú zmluvu," skonštatovala.

Minister Krajčí beseduje s Duchom Svätým a tak aj vyzerá jeho ministerský výkon
15 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová


Vašečka avizoval, že na najbližšom zasadnutí poslaneckého klubu OĽANO navrhne odvolať Cigánikovú z postu šéfky výboru. Odôvodňuje to jej útokmi na ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO). Poslankyňa sa podľa neho vysmieva koaličným dohodám. Dodal, že vyhláškou sa plní programové vyhlásenie vlády.

Nová vyhláška hovorí, že ženy nad 40 rokov si budú musieť za ukončenie tehotenstva do 12. týždňa zaplatiť. Po novom zákrok nebude hradiť zdravotná poisťovňa. Rezort nové znenie vyhlášky k zákonu o umelom prerušení tehotenstva zdôvodnil tým, že v spoločnosti možno dlhodobo sledovať, že vek matiek rodičiek je vyšší a ich tehotenstvo býva bezproblémové.

Poslankyne mu to vytmavili: namiesto obetí kovidu sú pre Krajčího sú kľúčovým problémom interupcie
15 | 02 | 2021 | sefredaktor