Po Jaroslavovi Haščákovi odchádza z Penty aj ďalší člen z jej najvyššieho vedenia
14 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Finančná skupina Penta, ktorá je spájaná s kauzou Gorila, utrpela vážnu trhlinu zadržaním jej spolumajiteľa Jaroslava Haščáka. Teraz ju opúšťa ďalší z jej spolumajiteľov.


Po zadržaní Jaroslava Haščáka sa tento jeden z najbohatších Slovákov vzdal všetkých výkonných funkcií v spoločnosti PENTA. Teraz finančná skupina dostáva opäť vážny úder, pretože jej rady opúšťa ďalší zo spolumajiteľov, Eduard Matlák. odvoláva sa portál startitup na svoj zdroj.
Penta už bez Hašáka a Matáka, zato s tromi novými finančnými partnermi

Eduard Maták bol projektovým lídrom pre zdravotníctvo, no v Pente mal aj vlastnícky podiel, ktorý si nechal vyplatiť a v Pente tak úplne skončil. Ešte pred ním sa z Penty porúčal aj Jaroslav Haščák, ktorý skončil vo všetkých svojich výkonných pozíciách hneď po svojom zadržaní elitnými policajtami z NAKA. „Rozhodol som sa, že po skoro 20 rokoch aktívneho manažovania projektov Penty je čas na zmenu. Vzhľadom na to, že Penta je vo svojich zdravotníckych investíciách veľmi aktívnym vlastníkom, preberie líderskú rolu v našich zdravotníckych firmách môj dlhoročný kolega a nový Partner Penty Vašek Jirků. Ja sa budem týmto firmám naďalej venovať z pozície člena Dozornej rady“, povedal na margo svojho odchodu Eduard Maták.

Finančná skupina Penta, ktorá dostala názov podľa piatich partnerov, však oznámila aj príchod troch nových partnerov, takže dnes ich bude podľa všetkého až sedem. Ďalšími spoluvlastníkmi a členmi vrcholového vedenia skupiny sa stávajú Fabrice Dumontheil, Václav Jirků a Marián Slivovič. Skupina Penta dlhé roky investuje prostredníctvom fondu, ktorý je v súčasnosti vlastnený Marekom Dospivom, Jaroslavom Haščákom, Jozefom Oravkinom, Iainom Childom a Eduardom Matákom. Aktívnu správu investičného portfólia Penta vykonáva prostredníctvom manažérskych spoločností – General Partners, ktoré sídlia predovšetkým v Prahe, v Bratislave a vo Varšave. Manažérska štruktúra bude po zmenách vlastnená Marekom Dospivom, Jozefom Oravkinom, Iainom Childom, Fabricom Dumontheilom, Václavom Jirků a Mariánom Slivovičom.

Prečo naozaj išiel Haščák do väzby? A kto bude ďalší? (Ján Čarnogurský ml.)
Komentár Jána Čarnogurského ml. Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Prevzatý článok