Šokujúci najnovší prieskum: Hlas dostal až 25 percent, Kotlebova ĽSNS iba 3,8!
12 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Iba včera sme priniesli prieskum verejnej mienky od agentúry Polis a už tu máme ďalší, ktorý robila agentúra AKO. Porovnanie výsledkov je u niektorých strán doslova šokujúci.


Ak by sa parlamentné voľby konali vo februári, podľa agentúry AKO by ich vyhrala s veľkým náskokom strana Hlas-SD. Stranu expremiéra Petra Pellegriniho by volilo až 25 % oslovených respondentov, informuje portál slovensko.hnonline.sk.
Do parlamentu by sa dostalo sedem strán, Hlas-SD má až štvrtinu hlasov

Prieskum voliteľnosti podľa agentúry Polis.


Najnovšie výsledky prieskumu verejnej mienky sú pre niekoho doslova šokujúce. Jasným lídrom je Hlaas-SD, ktorý dosiahol takmer povolebných výsledkov OĽaNO, šokujúci je prepad Kotlebovej ĽSNS, ktorá ďaleko zaostala za potrebnými pre parlament zvoliteľnými percentami. Aj naďalej si polepšuje Progresívne Slovensko a nad potrebnými percentami je konečne aj Kiskova strana Za ľudí. Naopak, s odretými ušami by sa do Národnej rady predrala Kollárova Sme rodina.

Kým podľa agentúry AKO by Hlas-SD dostal 25 % hlasov, agentúra Polis u nej zaznamenala „iba“ 21,4 %. Druhá skončila SaS s 15,1 % (Polis 12,5 %) a tretiemu OĽaNO by dalo svoj hlas 13,8 % (Polis 12,2 %). Štvrtá priečka patrí Smeru-SD s 8,5 % (Polis 8,9 %). Už na piatu priečku sa predralo mimoparlamentné Progresívne Slovensko so 7,2 % hlasov (Polis 6,2 %). Do parlamentu by sa ešte dostala aj strana Za ľudí s Za ľudí 5,4 % (Polis 5,5 %) aj hnutie Sme Rodina s 5,1 % (Polis 5,2 %).

Prieskum: Matovičovi nedôveruje až 78 percent voličov. Pellegrinimu verí 44 percent
07 | 02 | 2021 | editor01hd