Mladí Briti sa viac obávajú brexitu ako nákazy koronavírusom
12 | 02 | 2021 I tasr

Mladí Briti sa viac obávajú brexitu než nákazy koronavírusom, zistila nová štúdia londýnskej univerzity UCL. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.


Na prieskume sa zúčastnilo 39.000 respondentov, z ktorých 1533 bolo vo veku 18-29 rokov. Až 42 percent z nich znepokojoval brexit a, naopak, iba 32 percent sa obávalo koronavírusu.

Prieskum ukázal, že vážneho priebehu choroby sa obáva 22 percent mladých ľudí v porovnaní s 33 percentami starších. V tejto skupine sa brexitu obáva 30 percent a nákazy koronavírusom 38 percent.

Hlavná autorka štúdie Daisy Fancourtová uviedla, že rozdiel pravdepodobne spôsobilo to, že mladí Briti v referende hlasovali za zotrvanie svojej vlasti v Európskej únii a zároveň nie sú v prípade nákazy takou zraniteľnou skupinou.

"Na druhej strane starší ľudia budú novými pobrexitovými dohodami ovplyvnení menej, ale v prípade nákazy im hrozí vážnejší priebeh ochorenia COVID-19, čo sa odráža na výraznejších obavách z choroby než z brexitu," dodala.

Prieskum sa uskutočnil v dňoch 23. decembra až 7. februára ako súčasť dlhodobej štúdie univerzity UCL s názvom "Covid-19 Social Study".

 

Talianske mesto označilo gejov za skupinu s vysokým rizikom nákazy koronavírusom
11 | 02 | 2021 | sefredaktor