České médiá: Strana Hlas požaduje predčasné voľby a starostovia obcí odmietajú plošné testovanie
06 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Strana Hlas-SD predložila ústavný zákon, podľa ktorého by sa parlamentné voľby mali konať 4. septembra, parlament však tento návrh odmietol, píše portál Sputnik a takisto informuje o starostovi obce Dvory nad Žitavou, ktorý odmietol ďalšie testovanie.


"Nehovoríme to len my, ale aj ľudia. Podľa 60 percent obyvateľov Igor Matovič nezvláda boj s pandémiou, viac ako 50 percent ľudí by privítalo referendum o novej vláde. Všetky vlády na svete bojujú s pandémiou, ale to, čo sa deje u nás, sa vymyká tomu, čo sa deje vo svete. Preto sme sa rozhodli, že prišiel čas vyhovieť ľuďom tejto krajiny," napísal predseda Hlasu.



Začiatkom týždňa starosta spomínanej obce v okrese Nové Zámky na juhu Slovenska pán Ing. Becík informoval na svojom facebookovom profile, že jeho obec končí so skríningovým testovaním občanov. Podľa získaných dát necelých 1,5 percenta obyvateľov z testovaných 1578 malo pozitívny výsledok.

Podľa Becíka sa obec bude teraz venovať nevyhnutným miestnym záležitostiam, ktoré boli opomínané počas trojmesačného testovania, najmä spustenie rekonštrukciou ciest, či prestavby materskej školy.

"Vláda počas testovania už spolupracovala so samosprávami a vyskúšala to na prelome októbra a novembra minulého roka. Samosprávy to museli pripraviť v priebehu piatich pracovných dní. Paradoxné a úsmevné je, že samospráva dokáže niekedy aj nemožné. Uskutočnenie je na starostov a primátorov obcí. Za seba môžem s čistým svedomím vyhlásiť, že som vláde pomohol. Avšak dnes to už vidím tak, že vláda z nás robí nejaké pokusné králiky," uviedol Becík.

České médiá: Chmelár sa hanbí za Matoviča a SNS požaduje vakcínu Sputnik V
Slovenský premiér Igor Matovič navštívil Paríž, pričom počas tlačovej konferencie mu francúzsky prezident Emmanuel Macron držal nad hlavou dáždnik po tom, čo začalo pršať. Politológ Eduard Chmelár tento incident označil za "hanbu na sto rokov",... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Marek Molnár