Strana Hlas v noci zapálila 5000 sviečok za mŕtvych, ktorých má údajne na svedomí Matovič
05 | 02 | 2021 I Timotej Dudka
V skutočne nezvyčajný čas (1:30 nadránom) zvolala strana Hlas-SD tlačovú besedu, na ktorej jej lídri zapálili sviečky v tvare čísla 5000, čím chceli poukázať na počet úmrtí v dôsledku ochorenia Covid-19. Podľa opozičných politikov ich má  na svedomí premiér Igor Matovič, informuje Pluska.

Strana poslanca Petra Pellegriniho poslala ľudu jasný odkaz: "Dámy a páni, takmer pred rokom prišiel Igor Matovič na toto námestie pred úrad vlády zapáliť 5000 sviečok. Chcel nimi pripomenúť 5000 takzvaných odvrátiteľných úmrtí. Matovič ako obyčajne klamal, pretože touto akciou chcel navodiť dojem, že za tieto úmrtia je zodpovedná vláda," vyhlásil člen strany Hlas-SD Erik Tomáš.



Podľa neho Matovič klamal celý národ a je to práve on, kto môže za úmrtie tisícok životov, ktoré vyhasli v dôsledku koronavírusu. "Zodpovednosť za tieto obete na seba zobral predseda vlády," deklaruje Tomáš, podľa ktorého by Matovič po takýchto chybách už dávno nemal zastávať funkciu premiéra SR.

"Pri takomto fatálnom zlyhaní by normálna vláda podala demisiu. My sme došli na toto námestie zapáliť sviečky v tvare 5000, pretože počet úmrtí dnes, bohužiaľ, presiahne 5000 a opakujem, mnoho týchto úmrtí sa dalo odvrátiť. Do takejto situácie sme sa dostali. Nech sú tieto sviečky mementom, kam môže zájsť chaotické riadenie vlády," uzavrel Erik Tomáš.

Odborníčka na protokol naložila Matovičovi: Vo Francúzsku vyrobil množstvo trapasov
05 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová