Šesť spôsobov, ako si vybudovať s partnerom vzájomnú intimitu
04 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Mnoho ľudí sa domnieva, že fyzická intimita začína a končí v spálni. To ale nie je pravda. Na vzájomnej intimite je potrebné pracovať aj počas dňa, píšu Novnky.cz. Len tak docielite napĺňajúceho vzťahu i sexu. Ako na to?




Je jedným z vašich tohtoročných predsavzatí zažať novú iskru vo vašom vzťahu? Ak áno, tak verte, že aby váš intímny život prekvital, je potreba zapracovať na vzájomnej emocionálnej intimite. Ako začať?




Maznajte sa pred spaním aspoň päť minút




"Maznanie má na naše telo veľký vplyv. Dochádza pri ňom k uvoľneniu príjemných neurotransmiterov v mozgu ako sú dopamín, serotonín, oxytocín a endorfíny. Tieto chemikálie navodzujú pocity šťastia, spolupatričnosti, bezpečia a vzájomnej dôvery. Navyše zlepšujú kvalitu spánku a navodzujú krajšie sny," hovorí sexuologička Sadie Allisonová pre Huffington Post.


Sexuálne trendy v roku 2021: Sex ako meditácia, ale aj dôraz na orgazmus oboch partnerov
Sex síce nepodlieha trendom tak okato ako napríklad móda alebo kozmetika, ale predsa len sa vyvíja. Každý rok príde na trh nová sexuálnej pomôcka alebo sa objaví nový trend v sexualite. Prekvapí nás nový rok niečím v tejto oblasti? Píše portál... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Marek Molnár



Naučte sa spoločne niečo nové




"Spoločné učenie sa novej zručnosti je podľa výskumu kľúčom k tomu, ako posilniť vzájomnú intimitu. Okrem toho, že strávite čas pokope, totiž pri učení dochádza i k uvoľňovaniu dopamínu. Vyskúšajte napríklad online kurz varenia alebo jogy. Uvidíte, že okrem toho, že sa naučíte novú zručnosť, sa na seba vzájomne i znova napojíte," radí sexuológ Chris Maxwell Rose.


Porozprávajte sa o tom, čo vás vzrušuje




Existuje mnoho spôsobov, ako sa naladiť na sex. Jedným z najúčinnejším je o ňom hovoriť. Prekonajte svoje zábrany a povedzte partnerovi, aké pozície, praktiky alebo sexuálne fantázie vás vzrušujú a spýtajte sa ho na to isté. Uvidíte, že ak sa sebe navzájom otvoríte, podporíte tým nielen vzájomnú dôveru, ale aj pocit bezpečia. Bonusom je, že vás táto debata spoľahlivo nažhaví.






"Ak páry nevedia pestovať sexuálnu energiu, je vysoko pravdepodobné, že onedlho zo vzťahu úplne vymizne. Pripomínajte si preto navzájom, že ste erotické bytosti, ktoré majú svoje špecifické potreby. Ak je pre vás táto téma príliš naliehavá, začnite zľahka a pripomeňte si napríklad vaše 3 najlepšie vzájomné sexuálne zážitky," radí sexuálna terapeutka Kimberly Resnick Andersonová.


Zlepšite svoj sexuálny život. Ide to hneď!
Máte pocit, že je váš sexuálny život na bode mrazu? Padli ste s partnerom do rutiny? A už dávno si nepripadáte sexi? Odborníci sa zhodli na šiestich tipoch, vďaka ktorým posuniete vaše milovanie na ďalšiu úroveň. Dobrou správou je, že všetky rady... Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Timotej Dudka



Varte spoločne




"Len si to priznajme, jedlo je sexy. Dokáže uspokojiť naše chuťové poháriky a zlepšiť náladu. To platí pre mužov rovnako ako pre ženy. Spoločné varenie je navyše čas, počas ktorého sa môžete spoznať z novej stránky. Jedlo si potom môžete vychutnať pri sviečkach a s pohárom vášho obľúbeného nápoja. Takýto pekný večer potom môže dokonale zažať iskru," tvrdí lektorka sexuálnej výchovy Pamela Madsenová.


Masírujte sa navzájom




"Stará dobrá masáž je skvelým spôsobom, ako sa na základe potešenia napojiť na svojho partnera. Ide navyše o prax prijímania a dávania, s ktorou mnoho párov bojuje. Navyše sa jedná o krásny rituál, ktorý môže, ale nemusí viesť k sexu," domnieva sa Madsenová.




Cvičte spoločne

Spoločné cvičenie je skvelý spôsob, ako oživiť intimitu. Formujete vďaka nemu nielen svoju postavu, ale aj vzájomný vzťah. Začnite napríklad rýchlou prechádzkou alebo túrou, potom pridajte napríklad korčuľovanie, behanie alebo napríklad bedminton. Záleží to len na vás.





Uvidíte, že si užijete nielen spoločný čas, ale navyše vďaka cvičeniu dôjde k uvoľňovaniu endorfínov, čo posilní vaše vzájomné puto. Pocit spoločného úspechu po dosiahnutí ľubovoľného cieľa sa navyše môže pozitívne prejaviť aj vo vašom intímnom živote.


Ako spoznáte, že máte kvalitný sexuálny život
Spokojný sexuálny život a intimita hrajú v dlhodobom vzťahu zásadnú úlohu. Odborníčka na vzťahy Lori Bizzocová ponúka šesť ukazovateľov, ktoré odhalia skutočnú pravdu o kvalitného vášho sexuálneho života, píše portál... Čítať ďalej
19 | 01 | 2021 | Timotej Dudka