Draxler: "Kocúrkovo! Nemocnice vylievajú vakcíny, lebo vláda zabudla nakúpiť slovenské striekačky"
04 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Dánsko nakupuje slovenské "striekačky" už od vlaňajšieho októbra. Náš výrobca ich dodáva do celého sveta. A naša vláda sa až teraz zaujímala, či by sa od našej renomovanej fabriky dali urýchlene nakúpiť, lebo niet čím vpichovať vakcíny.


"Kocúrkovo na n-tú!!!! Vláda chce čo najrýchlejšie očkovať, ale teraz vyšlo najavo, že ... zabudla nakúpiť striekačky!!!!!!!!" Doslova sa rozčuľuje v statuse na sociálnej sieti politik Juraj Draxler.

Reprofoto FB (@Juraj Draxler)


"Toto už je úplné Kocúrkovo. V nemocniciach sa začali vylievať vakcíny, lebo nie je čím očkovať. Ako potvrdil riaditeľ nášho domáceho (mimochodom špičkového) výrobcu injekčných striekačiek, už od jari vládu upozorňovali na to, že budú musieť injekčné striekačky nakúpiť." Zhrozene konštatuje Draxler a pripomína, že od nášho výrobcu "nakupujú striekačky iné európske vlády. Okrem - slovenskej."

Draxler naložil Naďovi: Nakupovať testy a zbrane - úplná radosť žiť
Minister obrany je vo svojom živle. Buď stavia do pozoru samosprávy s testovaním, alebo nakupuje po svete pre armádu, čo nestihol ani jeden predchodca pred ním. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Podľa Draxlera naša vláda začala o nákupe striekačiek rokovať až minulý týždeň. "Toto sa ani vymyslieť nedá, toto je realita chaotickej vlády."

takéto zlyhanie má však aj svoje vážne dôsledky. V čase absolútneho nedostatku vakcín sa ani to málo nemôže použiť, prípadne sa musí po expirácii likvidovať, lebo - ako píše Juraj Draxler - "Zásoba striekačiek je malá, tak niekde museli vakcíny vyliať."

Politik v statuse predpokladá aj ďalšie vážne dôsledky - "Je jasné, ako to dopadne. Vláda v rámci núdzového stavu striekačky výrobcovi proste začne zabavovať. Vyvolá to zlú krv - u samotného výrobcu, aj u iných vlád, ktoré poctivo plánovali a teraz im Igorova vláda takto podupe po zmluvách."

Matovič reční davom ako Ježíš o spasení cez testovanie, konštatuje Draxler
Exminister školstva z Ficovej vlády Juraj Draxler skritizoval masové testovanie u nás, aké nie je nikde inde na svete. Od nápadu hromadne testovať totiž upustili všetky vlády, ktoré to mali v pláne. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.