Na záhadný prípad Moniky Jankovskej a požitie liekov si posvieti krajská prokuratúra
01 | 02 | 2021 I editor01hd
Krajská prokuratúra v Banskej Bystrici si posvieti na to, ako sa mohla Monika Jankovská dostať k väčšiemu množstvu liekov vo výkone väzby, informuje portál topky.sk.

"V súvislosti s medializovaným požitím liekov obvinenou Monikou Jankovskou vo výkone väzby vykoná Krajská  prokuratúra Banská Bystrica mimoriadnu previerku stavu zákonnosti a dodržiavania právnych predpisov pri výkone väzby obvinenej. O zisteniach a záveroch bude informovaný generálny prokurátor Maroš Žilinka," informovala hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Monika Jankovská tvrdí, že užila väčšie množstvo predpísaných liekov. V tejto súvislosti absolvovala vyšetrenie vo fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Potvrdil v nedeľu hovorca Ministerstva spravodlivosti SR Peter Bubla.

Harabin: Ako sa mohla Jankovská dostať k veľkému množstvu liekov?!
Zrejmý pokus o samovraždu Moniky Jankovskej nenechal bez povšimnutia ani Štefana Harabina. V statuse na sociálnej sieti položil niekoľko zaujímavých otázok. Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


V nedeľu krátko popoludní dozorcovia pri komunikácii s Jankovskou spozorovali, že nereaguje obvyklým spôsobom. "Nesťažovala sa síce na žiadne zdravotné komplikácie, uviedla však väčšie požitie predpísaných liekov," spresnil Bubla.

Ústavný lekár jej preto odporučil vyšetrenie vo fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. "Obvinená po celý čas komunikovala s personálom, požitie liekov bolo bez účinku, ktorý by ohrozoval jej život, avšak vzhľadom na charakter udalosti bude neskôr prevezená na ďalšie pozorovanie do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne," doplnil.

Pokúsila sa Jankovská o samovraždu alebo to bola iba „nešťastná náhoda“?
Po generálovi Milanovi Lučanskom skončila v nemocnici aj ďalšie väzobne stíhaná osoba - bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská. Generál Lučanský už, žiaľ, nežije. Jankovská incident našťastie prežila. Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.