"Na Slovensku sa spravodlivosti zmocnili urválkovia" - nielen na margo smrti generála Lučanského píše Ľuboš Blaha
29 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Milana Lučanského už dohnali k smrti. A zdá sa, že sú pri chuti. Kto bude ich ďalšia obeť? Na koho vyšla politická objednávka tentoraz? Na koho Matovič ukázal prstom? Kto sa potkne o papuču?" Citát poslanca Ľuboša Blahu.


"Tváre ukázali tí, ktorí dohnali k smrti generála Milana Lučanského. A premenili Slovensko na Guantanámo. Dobre sa na nich pozrite - prokurátori Repa, Kysel a Šúrek." Vyzýva z najnovšieho statusu na sociálnej sieti poslanec NR SR Ľuboš Blaha.




Reprofoto status FB (@Ľuboš Blaha)

"V pondelok začína v parlamente vypočúvanie kandidátov na šéfa špeciálnej prokuratúry a zhodou okolností dnes ucítil jeden z kandidátov, prokurátor Kysel, nezadržateľnú potrebu pochváliť sa Slovensku, že poslal do väzby Milana Lučanského." Začína svoj text Blaha.


Ľuboš Blaha si vo vyjadrení prokurátora Kysela všimol najmä nasledujúce slová: "Jedna osoba sa dopustila samovražedného konania". Kysel podľa autora statusu "nemenej surovo poznamenal, že vraj je bežné, že rodina sa s Milanom Lučanským vo väzbe nemohla vidieť. Lepšie by to nepovedal ani markíz de Sade."


"Ja len, že smrť generála Lučanského sa ďalej vyšetruje a člen tej istej prokuratúry, ktorá to vyšetruje, dnes oznámi, že je to "samovražda" - tak čo predstierajú, že niečo vyšetrujú, keď už dopredu oznamujú výsledok? Na čo sa to hrajú? Čo je toto celé za podvod na ľuďoch?" logicky kladie celý sled otázok Blaha.


Ľuboš Blaha prichádza so zaujímavou teóriou: "Prokurátor Kysel je kandidát na špeciálneho prokurátora a vie, že zvolený byť môže iba hlasmi koaličných poslancov, lebo tých je väčšina. A preto sa im týmto spôsobom tri dni pred grilovaním v NR SR politicky "predstavuje" a zalieča. Surovosťou voči Milanovi Lučanskému a otváraním politických káuz."


Blaha: "Slovensko chce odpoveď - kto mučil a zranil generála?"
Ľuboš Blaha zhodnotil na svojom statuse najzaujímavejšie udalosti zo štvrtka. A napísal: Dejú sa veci. Samospráva sa búri proti testovaniu, Milana Lučanského vraj zbili, odhalila RTVS, deti berie vláda budúcnosť a Matovič chce testovať ako... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Michal Filek

A pokračuje postrehom - "toto je v trestnom konaní niečo také škandalózne, že to sa snáď nedeje ani v Ugande! Špeciálna prokuratúra nie je PR agentúra. Prokurátor nemá zneužívať tlačovky na to, aby si vylepšil svoje politické šance pri parlamentnej voľbe na teplé miestečko!"


Blaha považuje za choré, aby sa na to zneužívala ešte aj tragédiu generála Lučanského. "Pardon - aby som použil výraz prokurátora - nie generála, nie hrdinu, nie Milana Lučanského, ale "jednej osoby". Cynizmus, obyčajný cynizmus!"


Vedľa prokurátora Kysela sedeli dvaja, podľa poslanca Blahu "najznámejší slovenskí urválkovci - Repa a Šúrek. Preslávili sa tým, že podľa trestného oznámenia jednej sudkyne sa vraj vyhrážali jej manželovi, že bude "srať krv". O ich metódach sa hovorí ako o gestapáckych. Gratulujem!"


K ich pôsobení na tlačovej besede, ktorú vysielala spravodajská televízia, Ľuboš Blaha tiež poznamenal: "Dnes tam sedeli ako dvaja upotení študenti na skúške, na ktorú sa zabudli naučiť. Dve kôpky nešťastia, ktoré tam zo seba súkali také mľandravé vyjadrenia, že urobili hanbu celej prokuratúre - to toto sú tí veľkí odborníci, čo kriminalizujú politických nominantov? Veď to je na smiech."


Blaha: Matovič uvažoval o tom, že bude testovať ľudí výterom zo zadku
28 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

"Obaja dozorovali prípad Milana Lučanského, až kým sa neprevalilo, že sú v konflikte záujmov. Prevzal to prokurátor Kysel. Čiže všetci traja nesú vinu na tom, čo sa stalo. Len si ich obzrite - zlo nesmie ostať anonymné." dodáva Blaha.


"A to len pripomínam", píše v statuse na sociálnej sieti Ľuboš Blaha, "že prokurátor Repa je synovcom sudcu Klimenta, ktorý bol Matovičovým koňom na post generálneho prokurátora. A vraj za neho mimoriadne loboval Lipšic. Ten Lipšic, čo sa motá v týchto politických kauzách ako advokát a bol aj pri výsluchu Milana Lučanského. Ale jasné - žiadne politické prepojenia."


Ale tým sa status ešte nekončí. Autor pokračuje: "Absurdné obvinenia, postavené na ohováračkách zo strany zločincov, týmto trom prokurátorom prikrýva sudkyňa Pamela Záleská, kamarátka novinárky Denníka N Moniky Tódovej. A pri odvolaní rozhoduje Matovičov Kliment. Aké jednoduché!"


"A potom sa môže stať, že vo väzbe zomrie nevinný človek. Hrdina, ktorý na Slovensku pozatváral najťažších mafiánov ako bol Mikuláš Černák. Ten sa dnes určite do sýta rehoce na tom, čo robia prokurátori Kysel, Repa a Šúrek. Jeho pomsta Milanovi Lučanskému je sladká. Určite bude voliť Matoviča aj v ďalších voľbách." prognózuje Blaha.


„Koľko ľudí ešte musí umrieť, aby trnavského Pol-Pota konečne zavreli do psychiatrickej liečebne?“ pýta sa Blaha
Počty mŕtvych na Slovensku neklesajú, ba hrozivo stúpajú. Všimol si to aj poslanec Ľuboš Blaha, ktorý to premiérovi, ako vždy, kriticky vykričal na plné ústa. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


"Na Slovensku sa spravodlivosti zmocnili urválkovia. Kriminalizujú opozíciu. Zneužívajú kajúcnikov. Z väzby urobili mučiaci nástroj. Vystatujú sa politickými skalpami, aby ohúrili vládnych poslancov. A zneužívajú médiá na to, aby získavali politickú podporu pre svoje totalitné čistky. Celé zle." Píše Ľuboš Blaha.

"A všimnite si", dáva poslanec do pozornosti čitateľom, "že len včera bol na NAKA vypovedať premiér Matovič a už dnes NAKA šaškuje pred celým Slovenskom s ďalšími spolitizovanými zatýkaniami. Matovič má prúser s Mikasom a jeho výnimkami, celoplošné testovanie je opäť fiasko a preferencie mu spadli na 10 percent - a tak to bolo treba všetko prekryť."


Redakcia HD vysvetľuje: Josef Urválek je meno bývalého komunistického prokurátora a sudcu, ktorý sa výrazne podieľal na vykonštruovaných politických procesoch v 50. rokoch Vrchol Urválkovej "kariéry" nastal v 50. rokoch minulého storočia. Od súdov žiadal v politických procesoch jeden trest smrti za druhým.

„Našu vlasť definitívne ovládne zlo. To najtemnejšie zlo,“ tvrdí Blaha smerom k Lipšicovi
Návrh viacerých členov koalície na Daniela Lipšica ako šéfa špeciálnej prokuratúry doslova rozohnil opozíciu. Poslanec Národnej rady za Smer-SD Ľuboš Blaha má v tom, prečo by advokát Lipšic nemal byť na tomto poste, úplne jasno. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.