Naozaj zlyhali AG testy v Harmaneckých papierňach? Matovič vysvetľuje...
16 | 01 | 2021 I Michal Filek

Vláda rokuje, či nám prikáže plošné testovanie. Igor Matovič medzitým pridal na facebooku dnes už piaty status. Snažil sa v ňom vysvetliť, ako to bolo so zlyhaním antigénových testov v Harmaneckých papierňach. 





"V Harmaneckých papierňach, a.s. sa rozhodli pretestovať zamestnancov AG testami. Najali si súkromnú firmu Event ..., s.r.o. Zo 173 testovaných zamestnancov bolo 80 pozitívnych ... z nich sa 70 pretestovalo cez RT-PCR ... a čuduj sa svete boli všetky negatívne," vysvetľuje predseda vlády.





Po sociálnych sieťach sa to, podľa Matoviča, masívne šíri ako dôkaz toho, že antigénové testy sú úplný šuvix a nepoužiteľné.




"A vraj sa v Harmanci testovalo tými istými testami ako pri celoplošnom testovaní. Nuž, pravda je taká, že v Harmanci testovali testami Eko Test Covid od čínskej firmy Assure Tech z Hangzhou, ktoré nemajú nič spoločné s testami používanými pri plošnom testovaní, ktoré majú chybovosť pri určení falošnej pozitivity 0,32% (podľa výrobcu) ... a 0,05% podľa testovania v Trenčíne = t.j. z 10 000 testovaných bolo chybne za pozitívnych označených 5 ľudí."





Zlyhanie antigénového testovania v Harmaneckých papierňach - 46 percent nesprávnych výsledkov
V Harmanci našli antigénové testy 46 percent pozitívnych a PCR nula. Chybné výsledky spôsobili šok a štvordňový poplach vo fabrike i v rodinách. Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Ivan Brožík