Minister Naď sa sťažuje na nevyváženosť televíznych diskusií, OĽaNO podľa neho nedostáva adekvátny priestor
16 | 01 | 2021 I Petra Demková

Minister obrany Jaroslav Naď sa na svojom Facebooku posťažoval, že tento víkend nie je do televíznych diskusií pozvaný žiaden poslanec za OĽaNO. V prvom rade treba povedať, že  jeden víkend štatistiky nepíše. A v druhom rade, s trochou nadsázky, pán minister, koho by ste chceli poslať?


Podľa ministra obrany, je na Slovensku „vyváženosť politických diskusií ako oči!“ napísal ironicky. Hneď pripomenul, že v parlamentných voľbách získalo hnutie OĽaNO 25,02% hlasov a že v NRSR má hnutie 53 zo 150 poslaneckých mandátov. „No a potom sa pozrieme na zastúpenie hnutia OĽANO v diskusiách cez víkend. Nie, ani 1 z 3, nie, ani 1 z 5. Nula. Nič. Ani jeden zástupca OĽANO. Veď načo...“ sťažuje sa Jaroslav Naď.

Znamená to teda, že OĽaNO by malo mať v médiách za každých okolností 25 percentný priestor, pán minister?

Minister obrany Naď sa pochválil nákupom radarov z Izraela
Ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi vláda schválila nákup radarov z Izraela. Je rád, že sa ministri rozhodli tak, ako to odporúčala komisia odborníkov, píše na sociálnej sieti. Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Naď ďalej vytýka, že niektorí sú zvýhodnení. „Mimochodom mimoparlamentná strana HlasSmeru je zastúpená všade, kde bude politická diskusia. Všade,“ informuje ďalej minister verejnosť. „Veľmi by ma zaujímalo, na základe akého kľúča či vzorca to bolo dohadované. Úlohou novinárov by malo byt hľadať pravdu a poskytnúť pluralitu názorov. Strana, ktorá vyhrala voľby a dala premiéra, ministra zdravotnictva, financií, vnútra či obrany, taká zjavne podľa našich médií nie je dostatočne kvalifikovaná na to, aby prezentovala svoje názory v období pandémie. Ale taká, ktorá neprešla ani voľbami, ktorej člen predsedníctva je obvinený zo záväzného trestného činu a ktorej predseda tu 20 rokov bačoval so Smerom, tak tá sa kvalifikuje všade,“ napísal a ešte dodal: „Mimochodom, len podotýkam, že kedykoľvek som mal ísť do relácie Na telo, podmienka bola, že do inej diskusie cez víkend nepôjdem. Teraz vidím, že to neplatí na každého...“

Na záver vyslovil minister názor, že ide o cenzúru názorov OĽaNO.

Tak po prvé, pán minister, nepočuli sme Vás sťažovať sa, keď mala 11 percentná strana OĽaNO neúmerný mediálny priestor v médiách pred voľbami 2019. Nebolo ničím výnimočným, keď mala strana OĽaNO aj dve či dokonca tri tlačovky denne a všetky boli vysielané naživo a neskôr zreprodukované vo večerných spravodajských reláciách. Všetci si pamätáme tvár ešte vtedy vašej členky, Remišovej, ktorú sme videli na obrazovke celé mesiace niekoľkokrát denne. Nebolo tajomstvom ani, že vaši poslanci mali v minulom období doslova „na telefóne“ novinárov a reportérov, ktorí čakávali na chodbách parlamentu na pokyn a okamžite pribehli urobiť reportáž podľa zadaní vašich poslancov. Práve táto nekončiaca mediálna masáž Vás dostala do parlamentu.

Naď: Celoplošné testovanie možno nebude
13 | 01 | 2021 | editor01hd


Dovolím si spochybniť aj Vaše tvrdenie, že OĽaNO nedostáva taký mediálny priestor ako iní. Jeden víkend ešte nepíše štatistiky a nezabudnime na to, že aj premiér Matovič je Vašim členom. Premiér Matovič dostáva priestor samostatne a vo výdatnej miere. Pravidelne sa zjavuje napríklad vo večernom spravodajstve Markízy, či vo večernej relácii TA3, sólo. Okrem toho máva pravidelné, niekedy aj 2 hodiny trvajúce tlačové konferencie. Prepáčte, pán Naď, ale to skutočne nie je náš problém, že Vaša hlavná osobnosť strany, nedokáže využiť nadštandardný mediálny priestor ktorý dostáva, vo svoj, vo Váš prospech. To skutočne nie je náš problém, že práve opak je pravdou a po každom výstupe premiéra Vám preferencie padajú hlbšie a hlbšie a nenávisť voči nemu a Vášmu hnutiu zas raz stúpne. To nie je náš problém, že po každom jednom výstupe Vášho lídra majú glosátori materiálu pre glosy, články a fejtóny, celý týždeň.

Nepočuli sme Vás sťažovať sa, pán minister Naď ani vtedy, keď dostávali neúmerný mediálny priestor neparlamentné strany (ktoré sa tam nakoniec ani nedostali!) a nepodstatní ľudia s výtlakom 1%, pred voľbami 2020. Áno, narážam na pána Beblavého a na pána Trubana. Prečo ste mlčali vtedy?

A v neposlednom rade, pán minister, odpustite, ale koho by ste poslali do televíznej diskusie? Pána Pročka, ktorý sa zatiaľ zmohol iba na bohapusté urážanie protivníkov v poslaneckých laviciach a lezenie, s prepáčením, do zadku svojmu straníckemu šéfovi? Alebo pani Blablabla Tabakovú? Alebo niektorého zo zástupov Vašich náboženských fanatikov? Koho ďalšieho z Vašich servilných papagájov?

Myslím si, že nie som jediná, kto si myslí, že neúčasť osobností Vášho hnutia v diskusiách je nielen pre slovenskú verejnosť, ale aj pre Vás samých, požehnaním.

Má OĽaNO svoje ideologické oddelenie? Rovnaké formulácie v statusoch poslancov!
Propaganda neprekvapí, ani to, že "fakty" nie sú zdrojované. Prekvapí však to, že rovnaké formulácie sa objavujú na statusoch viacerých poslancov za OĽaNO v rovnakom čase a k rovnakým udalostiam. Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Ivan Brožík