Žilinka dal preskúmať rovnakú nehodu, akú mal jeho bývalý šéf Lipšic
14 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Generálny prokurátor Maroš Žilinka uložil podriadeným preveriť vyšetrovanie dopravnej nehody, pri ktorej v Bratislave vyhasol život mladej študentky Linh, informuje TASR.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka dal preskúmať zákonnosť a plynulosť trestného konania vo veci tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala 21. septembra 2020 v Bratislave na Tomášikovej ulici, uviedla pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

"Po náraze motorového vozidla zahynula mladá študentka Linh," doplnila hovorkyňa s tým, že generálny prokurátor uložil povinnosť preskúmať okolnosti trestného konania prokurátorovi trestného odboru.

Polícia ešte v septembri informovala, že pri dopravnej nehode zahynula 18-ročná chodkyňa. Auto mala šoférovať 35-ročná vodička, k zrážke prišlo na priechode pre chodcov.

Maroš Žilinka bol v rokoch 2010 - 2012 štátnym tajomníkom ministra vnútra Daniela Lipšica, ktorý v septembri v roku 2016 zrazil a usmrtil na priechode pre chodcov dôchodcu Emila Kalábera. Lipšic sa po incidente vzdal poslaneckého mandátu, ktorý získal ako kandidát OĽaNO Igora Matoviča a neskôr mu bol na základe dohody o vine a treste uložený podmienečný trest.

Lipšic je stále vo výkone podmienečného trestu a zároveň je kandidátom na šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry. Prednedávnom mu podporu vyjadril premiér Matovič.

 

Matovič sa zastáva Lipšica: Bol by dobrým špeciálnym prokurátorom
10 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová