Členovia komisie zriadenej pre úmrtie M. Lučanského videli kamerové záznamy
11 | 01 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Členovia komisie zriadenej ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) pre úmrtie policajného exprezidenta Milana Lučanského dostali možnosť pozrieť si kamerové záznamy. Vo štvrtok (14. 1.) navštívi komisia väzenskú nemocnicu v Trenčíne a v piatok (15. 1.) Ústav na výkon trestu odňatia slobody v Prešove.


Kamerové záznamy umožnila komisii vidieť Kolíková. Podľa členov nebolo na záznamoch nič neštandardné. "Preberali sme si písomné materiály, ktoré dostali, či korešpondujú s kamerovými, a dohodli sme sa, s akými otázkami pôjdeme do Trenčína a Prešova," zhrnul stretnutie Juraj Krúpa (OĽANO).

Komisia by sa mala stretnúť s obhajcami Lučanského, zdravotníkmi aj členmi Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS), ktorí boli v kontakte alebo ošetrovali zosnulého Lučanského. "Zistili sme viacero nezrovnalostí, ktoré by sme si radi v Trenčíne alebo Prešove vysvetlili, ide najmä o časové nezrovnalosti medzi písomným a kamerovým záznamom," povedala poslankyňa Denisa Saková (nezaradená). Dodala, že závery komisie určite nebudú do konca týždňa.

Bývalý šéf českej polície Šlachta: Samovražda Lučanského ma prekvapila, poslanci nič nevyšetria
Spolupráca s Milanom Lučanským bola podľa bývalého šéfa českej polície Roberta Šlachtu vždy na profesionálnej úrovni. Zatknutie kvôli korupcii aj následná správa o samovražde ho zaskočili. Rozhovor priniesol portál Lidovky. Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Timotej Dudka


Komisia zároveň podľa Sakovej dostala prísľub, že zdravotníci a členovia ZVJS budú zbavení mlčanlivosti. "V Prešove chceme vidieť všetky cely, na ktorých Lučanský bol," spresnil predseda zriadenej komisie Tomáš Čitbaj.

Opozícia na budúci týždeň zvolala mimoriadny parlamentný brannobezpečnostný výbor k smrti Lučanského, kde si chce pozvať dozorového prokurátora, vyšetrovateľa aj ministra vnútra.

Generál Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa 29. decembra 2020 v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Lučanského majú na svedomí Saková s Pellegrinim, tvrdí Remiášová z OĽaNO
„Čo vyjadrujú Saková a Pellegrini? Smútok, či úľavu? Sú anjelmi smrti pre pána Lučanského“, napísala poslankyňa NR SR Anna Remiášová (OĽaNO) na sociálnej sieti Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Gabriel Matta