Princezná Arabela oslavuje 62: Už je zo mňa dvojnásobná babička, smeje sa Jana Nagyová
09 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Herečku Janu Nagyovú, ktorú majú milióny divákov spätú s rozprávkovou Arabela, oslavuje 62 rokov. Je matkou troch detí a dvojnásobnou babičkou, ale aj tak trochu utrápenou dcérou, pretože kvôli covidu nemôže za svojou 88-ročnou mamičkou. Čo všetko povedala portálu eXtra.cz?


Arabela premení dom na luxusnú reštauráciu

Stále šarmantná predstaviteľka Arabely má pre svoj narodeninový deň veľké plány. "Oslava bude len v dvoch, manžel a ja. V Nemecku máme veľký lockdown, takže z mojich troch detí by podľa opatrení mohlo prísť len jedno a to nemá význam. Buď všetky, alebo žiadne," povedala eXtra.cz pre generácie divákov stále rozprávková princezná Jana Nagyová (62).

"Uvidíme sa spolu aspoň cez Skype, určite sa všetky ozvú. My s manželom inak už máme plán. Všetko si doma vyzdobíme. Máme objednané skvelé jedlo z miestnej reštaurácie, k tomu je pripravené dobré vínko. Hodíme sa do gala a urobíme si sviatočnú večeru vo dvojici. A na rozdiel od reštaurácie to má tú výhodu, že na nás nikto tretí nebude zízať, bude to intímnejšie," smeje sa bývalá herečka, ktorá hereckú profesiu už pred pár desiatkami rokov zavesila na klinec.

Legendárny seriál Arabela oslavuje 40 rokov: Najväčší problém bol Rumburak!
Zvonec a rozprávky je koniec! V prípade legendárneho seriálu Arabela sa však po jedinom zacinkání začal odvíjať príbeh, ktorý divákov baví už neuveriteľných 40 rokov. Ani sami tvorcovia netušili, aký darček nadelia generáciám divákov 25. decembra... Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Timotej Dudka


Túžba po izolovanej mamičke

"Som babičkou. Od syna, ktorý žije na Novom Zélande, mám trinásťročného vnuka, a od najstaršej Jany, ktorá má pobyt vo Viedni, zase päťročnú vnučku. Najmladšia dcéra Sophia bude mať tento rok dvadsať," pochválila sa pani Jana, ktorá nosí manželovo priezvisko Pulm.

"Je dosť smutné, že nemôžem vidieť ani vnúčatá, ale ani svoju mamu. To ma najviac bolí. Vlani mala mamička 88 rokov, ani som ju nemohla navštíviť. A ani pred Vianocami som za ňou kvôli lockdownu nesmela. Žije v domove seniorov, zavreli ich do izieb, nemôžu von ani do jedálne. Sú totálne izolovaní," trápi ju.

"Teraz mám letenku na marec, už to konečne musí vyjsť. Moc sa mi po nej cnie. Bol by to pre mňa najkrajší darček, keby som sa konečne mohla vidieť so svojou mamou a keby sme si spolu mohli dať do nosa dobrú slovenskú pálenku," zasnila sa.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/10/20/smutna-sprava-zomrela-carodejnica-z-arabely-jana-andresikova-%e2%80%a079/

Z Arabely nás zostala len hŕstka

Aj keď už dávno nehrá, na sociálnych sieťach sa jej fanúšikovia stále ozývajú. "Píšu mi a sú veľmi slušní. Tí primitívni, ktorí si na ostatných vylievajú zlobu a závisť, ku mne našťastie nechodia," má radosť Nagyová.

O seriály Arabela sa inak ochotnej Jane po rokoch, keď dala stovky rozhovorov, rozprávať príliš nechce. "Už je to obohraná rozprávka. Bolo to pred štyridsiatimi rokmi. Sám viete, že z mojich kolegov už ich žije len hŕstka. Dodnes som ako s jedinou v kontakte s Dadou Patrasovou. Než zomrel režisér Václav Vorlíček, tak sme sa občas s kolegami stretávali na detských festivaloch, ale od tej doby sa ten kolektív akosi rozpadol," vysvetľuje.

Odpočinok

A čím trávi svoj voľný čas? "Na Vianoce sme si darovali nové knižky, tak veľa čítam a púšťam si hudbu. Každý deň chodíme von do prírody. Lockdown mi okrem nemožnosti navštíviť svojich blízkych vlastne ani tak nevadí," dodala príjemná pani Jana, ktorej tvár sprevádzala detstvom snáď každého z nás.

Helenu Vondráčkovú od osvojenia dieťaťa odradila zlá skúsenosť jej tety
Speváčka Helena Vondráčková (73) patrí k nestarnúcim stáliciam populárnej hudby. Večná optimistka mala v živote väčšinou šťastie, jediné, čo jej osud nedoprial, bola úloha matky, píše portál nasehvezdy.cz Čítať ďalej
09 | 01 | 2021 | Timotej Dudka