Poslanec OĽaNO Čepček: Je mi ľúto, že obyčajní nehlasujú za kresťanské zákony
09 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Poslanec OĽaNO Martin Čepček často hlasuje v rozpore so zvyškom vládnej koalície. Predseda klubu obyčajných Michal Šipoš ho za to kritizuje, no tvrdí, že poslanci strany sú inak jednotní, informuje TASR.

"Je mi ľúto, že som vo svojom klube ostal osamotený pri hlasovaní napríklad o voľnej nedeli, proti potratom a ešte som nestrávil, že klub OĽaNO nepodporil ani návrh vlastnej kolegyne na pomoc tehotným mamičkám," povedal neposlušný Čepček. Časť poslancov Matovičovej strany nepodporila návrh novely Anny Záborskej, ktorý upravoval oblasť potratov.

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Šipoš tvrdí, že Čepčekovi chýba tímový duch a solidarita s klubom. "Ale je to na ňom, on si musí vybrať, či chce byť súčasťou nášho klubu alebo si bude robiť sólo jazdu," povedal.

Čepček nedávno v parlamente nepodporil novelu ústavy, ktorá súvisela s reformou justície, ani novelu ústavného zákona o bezpečnosti štátu, ktorou sa umožnilo vláde predlžovať núdzový stav. Poslanec tvrdí, že za zákony hlasuje podľa toho, či je presvedčený o ich dobrom úmysle alebo kvalite a odvoláva sa na to, že jeho voliči od neho očakávajú, aby do zákonov premietal kresťanské hodnoty.