Andrej Danko si myslí, že Covid je skúška a začiatok niečoho lepšieho pre ľudstvo
06 | 01 | 2021 I Petra Demková

Predseda SNS si na sviatok Troch kráľov trochu zafilozofoval. „Píše sa rok 2021 a ja márne premýšľam, kedy som videl okolo seba toľko smútku a obáv z toho, čo príde,“ začal svoju úvahu. Danko polemizuje o tom, akú „šarapatu“ v spoločnosti dokážu urobiť médiá a moderné technológie. Pomocounich sa dá ľuďom podsúvať vyberané informácie a ľuďmi tak manipulovať.   


„Dnes je sviatok Troch kráľov a končia sa vianočné sviatky. Dovoľte mi moju malú úvahu,“ začína svoj príspevok Andrej Danko. „Píše sa rok 2021 a ja márne premýšľam, kedy som videl okolo seba toľko smútku a obáv z toho, čo príde. Zamýšľam sa oveľa viac posledné dni, ako to celé vzniklo a ako z toho von. Prežil som toho málo v porovnaní so starými rodičmi, ale dosť v porovnaní s deťmi. Vo veku 46 rokov som videl úspechy aj pády rôznych ľudí a samozrejme ich zažívam aj ja. Vnímam rôzne obdobia vývoja Slovenska, no nepamätám si takúto beznádej a napätie medzi ľuďmi,“ upozorňuje.

SNS a Peter Marček ohlásili "Novoročnú dohodu za lepšie Slovensko"
Slovenská národná strana a politik Peter Marček ohlásili vznik „Novoročnej dohody za lepšie Slovensko“. Cieľom má byť spájanie pronárodných subjektov a toto je jeden z prvých krokov. Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Petra Demková


„Bojím sa však, že mnohí dnes v tejto spoločnosti žijú v temnote, a to je aj samotná príčina terajšieho stavu. Nadobudli totiž presvedčenie, že všetko sa dá a všetko sa smie. Majú síce pocit, že vedia a vidia, ale to je dnes už len ich klam. Neuvedomujú si totiž, že vedia a vidia len to, čo im podsunú iní médiami a modernými technológiami. Tieto vedia však žiaľ nielen slúžiť, ale aj manipulovať. Posledných desať rokov do nášho života zasiahli rôzne technológie tak, ako nikdy predtým. Začalo to počítačmi, pokračovalo internetom, mobilmi, internetovými vyhľadávačmi, službami, bezdotykovými telefónmi, aplikáciami. Zmenili nám tým city a aj vnímanie času a priestoru. Vytvorili nám digitálny priestor, paralelné myslenie, svet a vzťahy. Likvidujú každý deň našu ľudskú podstatu a dušu,“ napísal predseda SNS.

Ten si myslí, že digitalizácia má dopady na naše medziľudské vzťahy. „Už sa nepotrebujeme vidieť ani stretnúť, stačí poslať správu pozdrav, video. Už nepotrebujeme vedieť a skúmať, stačí to vyhľadať. Už nepotrebujeme cítiť, stačí sa len pozrieť. Či si to uvedomujeme alebo nie, vytvoril sa iný svet. Nečítame obsah, stačia nám nadpisy. Nehľadáme pravdu, stačí nám postoj. Žiaľ digitálny svet je plný umelých emócií a často bezcitnosti až cynizmu. Človek v tomto priestore má často pocit božstva, že všetko môže a všetko vyrieši. Anonymita a beztrestnosť mu vytvárajú dokonca pocit všemohúcnosti,“ napísal.

Bývalý predseda NRSR verí, že Covid je nástroj, ktorý nám pomôže skrotiť pýchu: „Príroda a niečo silnejšie nám však dnes s Covidom opäť ukazujú, akí sme malí a bezvýznamní. Ukazujú nám aké dôležité je držať sa spolu a vzájomne si pomáhať. Ukazujú nám, že sa musíme vrátiť k obyčajnej ľudskosti. Práve Covid je len výstraha a signál vrátiť sa k ľudskej podstate a citom. Covid nám ukazuje ako je náš digitálny aj skutočný svet ľahko zraniteľný a pominuteľný. Je to však len zdvihnutý varovný prst a naša skúška ľudskosti. Musíme sa totiž opäť naučiť rozlišovať obyčajné dobro a zlo v bežnom živote. Úprimne si prajem, aby sme to zvládli v roku 2021. Som presvedčený, že Covid je len výzva, chvíľková skúška a začiatok niečoho lepšieho pre ľudskú spoločnosť,“ zakončil svoju úvahu Andrej Danko.



Danko: „Lučanský si vyvesenie čiernej vlajky určite zaslúži,“
Zástancom vyvesenia čiernej zástavy na relevantné policajné budovy je aj predseda SNS Andrej Danko. Podpredseda strany zašiel ešte ďalej a chce, aby čierna zástava visela na všetkých štátnych budovách. Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.