Syn Jána Slotu hovorí, že Lučanského smrť je systémovou vraždou
05 | 01 | 2021 I editor01hd
Syn bývalého predsedu SNS Pavol Slota označil smrť generála Lučanského za systémovú vraždu. V statuse na sociálnej sieti tvrdí, že ide o horšiu udalosť, akou bola vražda Jána Kuciaka.

Pre niekoho označenie systémová vražda bude prisilné, no bohužiaľ hon na čarodejnice, ktorý sa tu po voľbách rozpútal, má prvú obeť. Vďaka rozdelenej spoločnosti a vybičovaným emóciám sa skupine politikov a mainstreamových médií podarilo odňať prívlastok ľudská bytosť komukoľvek, kto bol nejako spájaný so stranou Smer a na koho padol čo i len najmenší tieň podozrenia, že sa mohol podieľať na trestnej činnosti,“ uvádza Slota.

Podľa neho ide z hľadiska zlyhania systému o horšiu udalosť, akou bola vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Pri tragédií dvoch mladých ľudí išlo o prácu mafie, v prípade generála Lučanského ide o fatálne zlyhanie štátu, pretože ľudský život vyhasol priamo pod jeho kuratelou.


Pavol Slota tvrdí, že vo väzbe sú desiatky ľudí, čo za ovácií davov majú poslúžiť naplneniu Matovičovho volebného programu - uväznenie špičiek Smeru. Aj generál Milan Lučanský skončil vo väzbe na základe výpovede kajúcnikov. „Kým Kočner a Rusko, obvinení z omnoho závažnejších trestných činov, boli stíhaní dlho na slobode, tak Lučanský musel sedieť hneď,“ konštatuje.


Slota konštatuje, že Matovičov režim zlyhal v základnej úlohe, ktorou je chrániť občanov. Zdôrazňuje, že povinnosťou štátu je chrániť každého bez výnimky a bez ohľadu na to, či sú odsúdení, obvinení, nevinní, čierni alebo bieli. „Na rukách má krv ministerka spravodlivosti, minister vnútra, premiér a v neposlednom rade mainstreamové médiá, ktoré sa podieľali na odľudštení ešte neodsúdených úradníkov a funkcionárov,“ uvádza syn bývalého šéfa národniarov.


Slota predpovedá, že v dôsledku smrti generála Lučanského ľudia stratia dôveru k systému politických strán a k médiám, ktoré majú za iných okolností plné ústa rečí o občianskej spoločnosti a kontrole politikov. „Nech sa páči, tu je výsledok ich selektívnej práce,“ konštatuje.


Tí istí ľudia sa čudujú, že Slováci neveria vyhláseniam predstaviteľov štátu, mainstreamovým médiám a čomukoľvek, čo sa tvári ako systém. Dnes, keď dostali príležitosť napraviť si reputáciu, opäť systém zlyháva.


Preto je otázkou, ako veľmi sa nám odcudzila hodnota ľudského života, ktorý vyhasol vďaka šialenstvu ľudí vo vedení tejto krajiny a v médiách. Podľa mňa sa oplatí bojovať za každý život, pretože jedného dňa nás bude súdiť história. A každý, kto sa mlčky prizeral, bude právom považovaný za spolupáchateľa,“ hovorí Slota.