Kňažko o kapacite lietadla na dovoz testov: "Sulíkov argument pôsobí dosť dementne"
03 | 01 | 2021 I Michal Filek

Milan Kňažko sa obul do ministra Richarda Sulíka za nákup antigénových testov. Jeho argument, že do lietadla sa ich viac nezmestí, podľa neho pôsobí dosť dementne. Všimol si to portál 1.pluska.sk. 


Bývalý prezidentský kandidát Milan Kňažko sa podľa portálu Aktuality.sk nahneval na spôsob nákupu antigénových testov. "S katastrofálnym oneskorením, ale nakoniec predsa len prídu k nám testy. Príde však iba časť, lebo vraj kapacita lietadla neumožní priviesť väčšie množstvo. Tento argument počúvame už dlhšiu dobu a tvárime sa, že je to v poriadku," začal svoj komentár.

Podľa Plusky Milan Kňažko nechápe, prečo sa doteraz nikto nespýtal, či nevieme zohnať väčšie lietadlo, alebo prečo nepoužijeme niektoré z našich špeciálov, ktorých máme niekoľko."Nedávno jeden z našich špeciálov dokázal doslova na počkanie uskutočniť teroristický únos nemeckého občana vietnamského pôvodu z Bratislavy do Moskvy," pokračoval ironicky.




Podľa Kňažka, ako píše 1.pluska.sk, z podobnej kategórie pochádzajú aj argumenty o presnej, či nepresnej špecifikácii antigénových testov: "Týždne prebiehala “odborná” korešpondencia medzi ministerstvom zdravotníctva a ministerstvom hospodárstva. Výsledkom tejto jalovej diskusie bolo zakúpenie takých istých testov ako predtým a dokonca od toho istého dodávateľa. Malý rozdiel je len v tom, že boli drahšie. Od ministra, ktorý nevidí rozdiel medzi krytou terasou reštaurácie a lyžiarskym svahom zrejme nič iné ani čakať nemožno."

 

Na záver v článku uviedol, že v každom prípade by mal Sulík v tejto chvíli predstúpiť pred verejnosť, "ak sa náhodou nenachádza nedopatrením na dovolenke v teplých krajoch", a vysvetliť všetky súvislosti. Herec si myslí , že by to mal urobiť na verejnej tlačovej konferencii a vyjadriť zásadný nesúhlas s kľúčovými rozhodnutiami vlády: "Musí to urobiť, ak si chce zachovať charakter, na ktorý sme zvyknutí a ak sa chce ešte viac priblížiť k popularite “štátnika” Pelegriniho."

 

Vláda preukázala, že testovanie nedokáže zastaviť šírenie vírusu, tvrdí matematik
"Lepší príklad, prečo plošné testovanie antigénovými testami nedokáže zastaviť šírenie vírusu a potrebujeme momentálne skutočne tvrdý lockdown (osobný alebo vynútený opatreniami), sa inak ako na členoch vlády vymyslieť nedá." píše matematik Richard... Čítať ďalej
24 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič