Flašík hovorí pravdu. Tvrdí, že má informácie o zraneniach zosnulého Milana Lučanského
31 | 12 | 2020 I Gabriel Matta

K tragédii okolo generála Milana Lučanského a k jeho následnému úmrtiu , sa okrem prezidentky, súčasných koaličných a opozičných politikov, vyjadril aj právnik, manažér a podnikateľ Fedor Flašík. V rozhovore pre netky potvrdil, že ním medializované informácie sú pravdivé.


Po statuse, ktorý
„Čo vedel Lučanský na Lipšica, že musel umrieť?“ padajú verejné otázky a dokonca aj tvrdenia
Udalosť, akou je samovražda významného verejného činiteľa vo väzbe zákonite spôsobuje polemiku, nastoľuje mnohé otázniky a hlavne, vyvoláva podozrenia. Išlo skutočne o samovraždu? Alebo sa niekto zbavuje nepohodlného svedka? V prípade Lučanského sa... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Aneta Leitmanová
Fedor Flašík  na sociálnej sieti ho požiadal portál netky o rozhovor. Vo svojom statuse totiž Fedor Flašík uviedol:

„Milan ležal na lôžku v čase, keď nemal. Bachar ho vyzval, aby vstal. Odmietol. Došlo k hádke a potom na päste. Bachar privolal pomoc a podali si ho štyria. Po prevezení do nemocnice vraj Lučanskému kázali sadnúť si, čo odmietol. Šmarili ho na zem, udrel si hlavu, takže museli rýchlo robiť CT. Ivan má k tomu záznam.“

Následne sa  vyjadril aj k okolnostiam zadržania Milana Lučanského. „Bol výsluch ML. Bol tam aj Beňov advokát Lipšic. Tlačil na Milana, aby udal Fica a Kaliňáka. ML sa ho spýtal, tak politikov? Začnem vami pán Lipšic, čo všetko o vás viem. Lipšic očervenel a došlo k hádke.“

„Čo vedel Lučanský na Lipšica, že musel umrieť?“ padajú verejné otázky a dokonca aj tvrdenia
Udalosť, akou je samovražda významného verejného činiteľa vo väzbe zákonite spôsobuje polemiku, nastoľuje mnohé otázniky a hlavne, vyvoláva podozrenia. Išlo skutočne o samovraždu? Alebo sa niekto zbavuje nepohodlného svedka? V prípade Lučanského sa... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Aneta Leitmanová

Flašík si za svojim tvrdením stojí

Fedor Flašík portálu netky potvrdil, že obidve informácie má z justičných kruhov, ďalej to však konkretizovať nechcel. Dodal iba, že spomínané informácie mu poskytlo viacero od seba nezávislých zdrojov z tohto prostredia.

Flašík v rozhovore nechcel hodnotiť zosnulého generála Lučanského a ani okolnosti jeho zatknutia. Podľa jeho slov je však bytostne presvedčený, že každý človek by mal mať v právnom a demokratickom štáte právo na spravodlivý a nestranný proces. Tiež, že pre každého obvineného by mala platiť prezumpcia nevinny.
Dosť nepochopiteľná samovražda

Ako veľa iných ľudí, ani Flašík nedokáže pochopiť, ako sa mohol generál Lučanský obesiť na posteli vysokej 60 cm, pomocou teplákovej bundy. "Keď som študoval právo, nebohý Juraj Kolesár, dlhoročný odborník na trestné právo, nás učil, že tí, čo chcú spáchať samovraždu, ak môžu, svoj pokus nedokonajú, keďže ho prerušia. Lebo pud sebazáchovy je v každom človeku ten najsilnejší." vysvetlil Flašík.

„Kolíková a jej ľudia dali Lučanského zavraždiť.“, tvrdí MUDr. Lipták
MUDr. Lipták odprezentoval sériu svojráznych názorov na to, čo sa stalo generálovi Lučanskému. Neverí, že si zranenia spôsobil sám a je podľa jeho slov presvedčený, že generál bol zavraždený. Dokonca si myslí, že vražda Lučanského je skutočným... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Petra Demková


Podľa Flašíka je veľmi dôležité kto bude vykonávať súdnoznaleckú pitvu a aké závery súdny patológ prinesie. "Pitvou sa dá jasne určiť, aké zranenia pán Lučanský mal, ako i spôsob jeho úmrtia. Tiež ňou možno potvrdiť alebo vyvrátiť závery kontroly Ministerstva spravodlivosti o zraneniach, ktoré si mal Milan Lučanský spôsobiť sám pri cvičení, tak ako bolo deklarované po jeho predposlednom prevoze do nemocnice." vysvetľuje Flašík.

"Hneď po pitve by mala byť ďalším krokom bezodkladná rekonštrukcia smrti pána Lučanského.Tak sa to deje pri dopravných nehodách, požiaroch i pri úmrtiach, ktoré nemali svedka a leží na nich tieň pochybností. Sú na to určení súdny znalci a ja nevidím dôvod, prečo by sa toto nedalo vykonať." dodáva.
Politickú zodpovednosť nesie jednoznačne Kolíková

Podľa neho nesie politickú zodpovednosť za smrť generála Lučanského primárne ministerka spravodlivosti Kolíková, aj keď za jeho smrť priamo nemôže. "V právnom štáte je však určite zodpovedná za vedenie rezortu. Keď v roku 2005 spadlo vojenské lietadlo v obci Hejce, vtedajší minister obrany Juraj Liška odstúpil do týždňa od tragédie." argumentuje Flašík.

"Pritom za samotný pád lietadla určite nemohol. Vo všetkých vyspelých štátoch je demisia ministra z tohto titulu legitímna a etická. Je znakom politickej kultúry a vyspelosti, reflektuje i samotné hodnoty demokratického zriadenia, ku ktorému sa hlásime nielen v našom najvyššom zákone – Ústave." uzatvára Fedor Flašík v rozhovore pre netky.

Baránek: Lučanský neprežil väzbu v demokratickej krajine. To je absolútna deštrukcia akejkoľvek právnej istoty
30 | 12 | 2020 | sefredaktor