Chcel protestovať. Petra Marčeka spred parlamentu odviedla polícia
29 | 12 | 2020 I Petra Demková

Bývalého poslanca NRSR, Petra Marčeka, zadržala v pondelok polícia. Stalo sa tak pred Národnou radou, kam zvolal na 13 hodinu "prechádzku", ako formu protestu proti tomu, čo sa v parlamente o 14.00 schvaľovalo. Ústavným zmenám nezabránil a dokonca skončil na niekoľko hodín na polícii.


O 13. hodine v pondelok 28. decembra Marčeka aj s malou partiou priateľov, zadržala pred Národnou radou polícia. Po krátkom rozhovore ich odviezli ich na políciu na Sasinkovu ulicu, kde ich podrobili výsluchu.  Peter Marček pre HD uviedol: „veliteľ zásahu bol arogantný, absolútne ignoroval moje argumenty o tom, že v parlamente sedí cca 50 infikovaných osôb - poslancov opozície a môžu nakaziť ďalších 200 zamestnancov NR SR. Správal sa k nám ako ku grázlom či zlodejom,“ popisuje bývalý poslanec. „To zatknutie muselo byť na príkaz priamo nesvojprávneho premiéra I. Matoviča, či ministra vnútra SR, alebo policajného prezidenta,“ myslí si.

Bývalý poslanec Marček vyzýva na pondelkový protest pred parlamentom
Peter Marček, bývalý poslanec Národnej rady, chce zabrániť ústavným zmenám, ktoré má v pondelok na mimoriadnej schôdzi schváliť parlament. Na pondelok zvoláva preto pred NR SR o 13 hodine občanov na stretnutie s poslancami koalície, ktorí chcú... Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Petra Demková


Marček ozrejmil aj, prečo sa pred Národnú radu vydal. „Ak sa nepostavíme na odpor, začne politický teror, prepáčte, pondelkom už začal, vyhlásenie dlhodobého núdzového stavu a lockdownu, pravidelného testovania a čoskoro povinného očkovania. Päťdesiate roky minulého storočia a šialené vystrájanie komunistov po 2. svetovej vojne, perzekúcie, zatýkanie a politické procesy už začínajú, dokonca ešte horšie,“ povedal bývalý zápasník.

Peter Marček „prechádzku“ pred parlamentom avizoval dopredu na sociálnej sieti. Ako vyhodnotila túto prechádzku polícia po výsluchu zatiaľ ešte nie je známe, bývalý poslanec nemá informácie, ako s nimi polícia, či súdy naložia. Partiu priateľov polícia po dvoch hodinách pustila na slobodu.

SNS a Peter Marček ohlásili "Novoročnú dohodu za lepšie Slovensko"
Slovenská národná strana a politik Peter Marček ohlásili vznik „Novoročnej dohody za lepšie Slovensko“. Cieľom má byť spájanie pronárodných subjektov a toto je jeden z prvých krokov. Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Petra Demková