Prieskum:Väčšina Slovákov chce,aby sa mandáty v NR SR odvíjali od veľkosti kraja
22 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Väčšina Slovákov si myslí, že poslanec Národnej rady (NR) SR by mal mať trvalý pobyt v tom kraji, za ktorý kandidoval do parlamentu. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre Michala Kaliňáka, iniciátora petície Parlament regiónov a kampane za zrušenie jedného volebného obvodu.


"Na otázku, či by mal mať poslanec NR SR trvalý pobyt v kraji, za ktorý kandidoval do parlamentu, odpovedalo súhlasne šesť z desiatich respondentov. Naopak, traja z desiatich opýtaných by si nepriali, aby v budúcnosti volili do parlamentu poslancov za ten kraj, v ktorom žijú," priblížil Kaliňák postoje tých, ktorí sa dokázali v prieskume vyjadriť k položenej otázke.

Agentúra pre prieskum verejnej mienky, trhu a médií AKO realizovala telefonický prieskum v čase od 23. novembra do 27. novembra na vzorke 1000 respondentov.

Kaliňák poukazuje dlhodobo na to, že jeden volebný obvod vyhovuje skôr straníckym centrálam ako pomáha ľuďom v konkrétnych regiónoch vzhľadom na to, že súčasná situácia nerešpektuje pomer mandátov k veľkosti a počtu obyvateľov daného regiónu a výslednú zostavu poslancov formuje zvolenou kandidátkou hlavne vedenie politického subjektu.

Šutaj Eštok: „Papaláš Matovič chce minúť sedem miliónov na vlastnú propagandu!“
Premiér Igor Matovič krátko po voľbách zahlásil, že by chcel mať vládne noviny. Zdá sa, že si tento sen chce tvrdošijne presadiť napriek tomu, že všade naokolo zúri COVID-19 a peňazí pritekajúcich do štátneho rozpočtu je z rozličných príčin stále... Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.