Speváčka Adele s postavou ako lusk chváli zázračnú diétu: Čo obnáša a aké sú riziká?
19 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Diéta Sirtfood sa znovu dostala do centra pozornosti po tom, čo britská speváčka Adele (32) predviedla svoju štíhlu postavu v americkej komediálnej show Saturday Night Live, píše portál eXtra.


Keďže speváčka tejto diéte pripisuje významný úbytok svojej váhy, došlo následne na Googli k prudkému nárastu vyhľadávania informácií o tejto diéte. Aby ste ich nemuseli loviť na internete, pripravili sme vám stručný prehľad o tom, čo je táto "zázračná" diéta vlastne zač.

Čo diéta Sirtfood je? V roku 2016 ju predstavili dvaja britskí odborníci na výživu. Základným predpokladom je, že skupinu bielkovín nazývanú sirtuíny, ktoré sa podieľajú na regulácii metabolizmu a starnutí, možno posilňovať konzumáciou špecifických potravín bohatých na triedu fytonutrientov zvaných polyfenoly. Tie sú primárne produkované rastlinami a sú aj bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a vlákniny.

Robbie Williams takmer zomrel na otravu ortuťou a arzénom. Mohla za to špeciálna diéta
Táto diéta mohla stať Robbieho Williamsa (46) život. V čase, keď jeho jedálniček obsahoval veľké množstvo rýb, takmer zomrel na otravu arzénom a ortuťou, informuje portál Super. Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Timotej Dudka


Ako diéta Sirtfood funguje?

Hlavnou myšlienkou je, že konzumácia potravín bohatých na polyfenoly (označovaných práve Sirtfood), zvýši schopnosť tela spaľovať tuky, posilní jeho metabolizmus a povedie k dramatickému úbytku hmotnosti. Automaticky tiež dochádza k výraznému zníženiu rizika vzniku chronických ochorení.

Medzi bežné potraviny zahrňované do tejto kategórie patria napr. jablká, sója, čučoriedky, jahody, listová kapusta, horká čokoláda (s minimálne 85% kakaa), červené víno, zelený čaj matcha, cibuľa alebo olivový olej . Významnú časť obľuby diéta získava tým, že súčasťou zoznamu je čokoláda a víno. Je však potrebné vypichnúť, že konzumované množstvo oboch týchto pochutín je nutné držať v primeraných hodnotách.

Diéta Sirtfood má dve časti

Diéta Sitrfood zahŕňa dve fázy rozložené do troch týždňov. Počas prvých troch dní je celkový denný príjem energie obmedzený na 4200 kilojoulov (čiže 1000 kalórií). Na dosiahnutie tohto limitu sa odporúča vypiť tri nápoje obsahujúce kel, zeler, rukolu, petržlen, listovú kapustu, zelený čaj matcha a citrónovú šťavu. Súčasťou prídelu je tiež konzumácia jedného Sirtfood jedla, napr. kuracieho mäsa na kari.

V dňoch štvrtom až siedmom človek pokračuje konzumáciou 2 až 3 zelených džúsov a maximálne dvoch presne špecifikovaných jedál, a to až do celkového energetického príjmu 6300 kJ denne (1500 kcal).

Kucherenko urážlivo komentovala schudnutie speváčky Adele. A strhla sa mela!
Šokujúca premena speváčky Adele (32) je pestro riešená aj v kruhoch silikónových modeliek. Silvia Kucherenko (36), na adresu držiteľky Grammy uviedla, že jej schudnutá postava, ktorá veľa fanúšikov vydesila, je lepšia ako jej predchádzajúca podoba... Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Timotej Dudka


Druhá fáza diéty Sirtfood

Nasleduje fáza číslo dva. Počas ďalších štrnástich dní by mal byť celkový denný príjem energie v rozmedzí 6300 až 7500 kJ (teda 1500 až 1800 kcal) s tromi jedlami, jedným zeleným džúsom a jednou až dvoma Sirtfood desiatami.

Po tomto cykle sa odporúča pokračovať v pravidelnej konzumácii stravy bohatej na Sirtfood spolu so zelenými džúsmi podľa vyváženého stravovacieho plánu. Dôjde tak k obmedzeniu prísunu energie, čo je základným stavebným kameňom chudnutia a udržania si váhy na potrebných číslach.

Eva Holubová musí kvôli dedičnej chorobe schudnúť. „Vyzerám ako debna, kysnem,“ sťažuje sa
Eva Holubová musí schudnúť. Obľúbená herečka sa priznala, že trpí dedičným ochorením a nadváha jej zdraviu nesvedčí. Môže jej ísť aj o život, informuje portál Expres. Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Má Sirtfoods nejaké riziká?

Rovnako ako pri iných dietách je znižovanie váhy spájané s rýchlejším odvodňovaním organizmu a tým sa zvyšujúcim nebezpečenstvom vzniku žlčových kameňov. Na záver podotýkame, že najlepšia cesta k redukcii váhy je tá, ktorá prebieha v súlade s vaším aktuálnym stavom a podporuje fyzickú i duševnú pohodu.

Je samozrejme nevyhnutné ju tiež dlhodobo dodržiavať a tiež sa primerane hýbať. Len správnou kombináciou týchto skutočností môžete dosiahnuť požadovaný výsledok.

"Princ Harry je zasr*ný prospechár, snáď ho nikto neberie vážne," tvrdí rocker z kapely Oasis
Princ Harry sa po megxitu stal azda najväčším vyvrheľom Británie. Jeho nový život aktivistu za všetko liberálne vytáča nielen jednoduchú verejnosť, ale aj známe osobnosti. Na adresu vojvodu zo Sussexu sa vyjadril niekdajší gitarista slávnej kapely... Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Timotej Dudka