Kremeľ tvrdí, že zahraničné štáty a farmaceutickí giganti vedú informačnú vojnu s cieľom diskreditovať vakcínu Sputnik V
14 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Zahraničné národy financujú pseudovedeckú propagandistickú kampaň na diskreditáciu priekopníckej ruskej vakcíny proti Covid-19 Sputnik V, uviedol Kremeľ ako aj ruská armáda, informuje portál RT.


V piatok hovorca prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov obvinil „niektoré krajiny a ich obrovské farmaceutické spoločnosti“ z tvrdej práce na zabránení vstupu Sputniku V na zahraničný trh, čím poukázal na spolitizovanie medzinárodnej konkurencie na vytvorenie vakcíny.

"Tieto túžby si nevšimol iba Kremeľ, pretože sú viditeľné aj voľným okom. Máme veľmi silnú konkurenciu, ale to je v skutočnosti pozitívny fakt," uviedol Peskov.

Vyhlásenie hovorcu Kremľa prišlo po tom, čo Igor Konašenkov, hovorca ruského ministerstva obrany, poznamenal, že zahraničné peniaze sa investujú do informačnej kampane proti Sputniku V. Podľa Konašenkova sú príslušníci ruských ozbrojených síl už zaočkovaní a preukázali, že vakcína je bezpečná.

Pašeráci migrantov využívajú pandémiu Covid-19, varuje Interpol
Interpol v rámci medzinárodnej operácie zameranej na potlačenie prevádzačských sietí pašerákov uväznil viac ako 200 osôb a varoval, že obchodníci s ľuďmi zneužívajú pandémiu Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
12 | 12 | 2020 | Marek Molnár


"Vieme podrobne, aké finančné prostriedky a zdroje poskytujú zahraničné krajiny na diskreditáciu našej vakcíny. Úspešné praktické testovania a imunita vytvorená u zaočkovaných je zárukou jej efektívnosti a bezpečnosti," uviedol generálmajor Konašenkov.

Hovorca ministerstva obrany tiež tvrdil, že zahraničné peniaze sa používajú na financovanie „pseudoanalytických vyšetrovaní“ o údajnom nebezpečenstve vakcíny, ktoré sa potom zverejňujú na sociálnych sieťach.

„Sme presvedčení, že táto informačná sabotáž nijako neoslabí vysokú účinnosť ruských vakcín,“ dodal na záver.

Maďarsko sa obracia na Súdny dvor EÚ, aby preskúmal mechanizmus právneho štátu
Maďarská ministerka spravodlivosti Judit Vargová varovala, že krajina začne riešiť zásady právneho štátu na Súdnom dvore EÚ po tom, čo Brusel odblokoval nový rozpočet Európskej únie, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 12 | 2020 | Marek Molnár