Najlepšia česká moderná gymnastka Sitnianská-Mičechová zomrela vo veku 74 rokov
12 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Vo veku 74 rokov v Prahe zomrela Hana Sitnianská-Mičechová, najlepšia česká moderná gymnastka histórie. Trojnásobná majsterka sveta podľahla dlhej a ťažkej chorobe, informuje portál Česká televize.


Hana Sitnianská-Mičechová sa v roku 1965 stala na šampionáte v Prahe majsterkou sveta vo viacboji, ďalší titul pridala za cvičenie s náčiním a za zostavu bez náčinia získala bronz. O dva roky neskôr v Kodani pridala prvenstvo za cvičenie so švihadlom a vo viacboji skončila piata.



Po skončení kariéry bola úspešnou trénerkou a medzinárodnou rozhodkyňou. Pod jej vedením vybojovala v roku 1979 na MS v Londýne Zuzana Záveská bronz za cvičenie so švihadlom.

V roku 2003 bola Sitnianská-Mičechová vyhlásená za najlepšiu československú modernú gymnastku všetkých čias. Za mimoriadny prínos pre rozvoj modernej gymnastiky bola o päť rokov neskôr uvedená do gymnastickej siene slávy.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/12/12/zomrela-hviezda-%e2%80%a062-temneho-rytiera-a-piateho-elementu-tom-lister-zrejme-podlahol-koronavirusu/