Odvrátená tvár J.Lennona: Smrť matky, agresia k ženám, drogy a potraty Yoko Ono
08 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Legendárny hudobník John Lennon naposledy vydýchol hodinu pred polnocou 8. decembra presne pred 40 rokmi. Zomrel nečakane rukou Marka Chapmana, ktorý modlu mnohých generácií nemilosrdne skolil piatimi ranami z revolveru, pripomína portál Blesk.


Johna Lennona celý svet pozná predovšetkým ako člena legendárnej kapely Beatles, s ktorou po boku svojich priateľov dobýval svet a užíval si úspech v šesťdesiatych rokoch minulého storočia  neslýchaný -  beatlemániu, ktorá nadobudla po celom svete až absurdné rozmery. V realite to však nebol len onen vtipný chlapík chŕliaci skladby, ktoré ovplyvnili generácie jeho obdivovateľov a zásadným spôsobom prepísali dejiny popkultúry. Jeho rukou vraha predčasne ukončený život mu nachystal mnoho ťažkých chvíľ a napriek obrovskej sláve rozhodne nebol len prechádzkou rúžovým sadom.

Šokujúca vražda Johna Lennona: Vrah si po brutálnom čine začal na chodníku čítať knihu!
Je to už presne 39 rokov od smrti legendárneho hudobníka a člena skupiny The Beatles Johna Lennona († 40). Potom, čo ho pred očami jeho ženy Yoko Ono zastrelil Mark Chapman, sa vrah následne posadil na chodník a začal si čítať. Čítať ďalej
09 | 12 | 2019 | Žaneta Hurbanová


V detstve býval u svojej tety, ktorá ho vychovávala, pretože otca nemal a jeho matka bola podľa sociálky nespôsobilá výchovávať ho. Aj tak s ňou však udržiaval vzťah naďalej, a keď v roku 1957 tragicky zomrela, zrútil sa mu svet. Zmenil sa a začal sa správať agresívne k ženám, a to aj k svojej priateľke a neskoršej manželke Cynthii, ktorá často zakúsila, aké je dostať ranu od Johna Lennona.

Cynthia mu porodila mu syna Juliana, s ktorým sa však vídal zriedka. Predsa len na vrchole slávy patril Lennon oveľa viac svetu ako rodine. V druhej polovici 60-tych rokov začal experimentovať aj s drogami (LSD) a stretol svoju osudovú ženu - dvakrát rozvedenú a staršiu Yoko Ono, ktorá podľa mnohých stála za rozpadom Beatles.

Fanúšikovia The Beatles si pripomenuli 50. výročie snímky na albume Abbey Road
Stovky fanúšikov skupiny The Beatles sa vo štvrtok zhromaždili na križovatke v londýnskej štvrti St John's Wood, aby si pripomenuli 50. výročie vzniku slávnej fotografie na obale jedenásteho radového albumu slávnej štvorice Abbey Road. Informovala... Čítať ďalej
08 | 08 | 2019 | TASR


Po rozpade Beatles sa v NewYorku žijúci Lennon politicky angažoval, čo mu spôsobilo zásadné problémy zo strany americkej administratívy. Popri tom postupne prepadával závislosti na drogách a alkohole. Napokon sa vrátil k Yoko a po niekoľkých potratoch sa páru podarilo splodiť syna Seana. Od tej doby sa z Johna stal muž na materskej dovolenke.

8.decembra 1980 si na Lennona počkal pred jeho  domom neďaleko newyorského Central parku psychopat Mark Chapman a hudobnú ikonu zastrelil piatimi výstrelmi z pištole. Následne sa išiel priznať na políciu, kde vypovedal, že motívom vraždy bola túžba stať sa slávnym. Vrahovi je dnes 65 rokov a odpykáva si doživotný trest.

Je to s Yoko Ono naozaj také zlé? Rok sa neukázala a teraz...
Mnoho fanúšikov ju viní z rozpadu kapely Beatles krátko po tom, ako sa v roku 1969 vydala za jej člena Johna Lennona (†40). Teraz to vyzerá tak, že sa Yoko Ono (87) sťahuje z verejného života - dohľadom nad dedičstvom po Johnovi poverila ich... Čítať ďalej
15 | 11 | 2020 | Timotej Dudka