Niektoré školy sa otvoria, testovanie preberá generál Matovič
02 | 12 | 2020 I Michal Filek/tasr

Premiér SR Igor Matovič (OĽANO) preberá pilotné testovanie žiakov na ochorenie COVID-19 do vlastných rúk. Tvrdí, že už nechce počúvať výhovorky zo strany ministerstva školstva, keďže vidí ochotu niektorých riaditeľov škôl, starostov i primátorov zapojiť sa do testovania.


Avizuje, že v pondelok (7. 12.) by sa niektoré školy na Slovensku mohli otvoriť. Priznal, že jedna zo škôl, ktorá sa do pilotného testovania zapojí, bude aj súkromná škola, kde chodia jeho dcéry.

"Do jednej školy dáme 70% detí, ktoré sú pretestované a 30% ktoré nie sú pretestované? To chceme aby sa deti pobili? Chcem ukázať pánovi ministrovi, že dá sa. Chcem vidieť moje deti od pondelka v škole. Aby sme ukázali pri tých pilotných školách, ako sa to dá a aby to prebrali aj iné školy," povedal na tlačovke Igor Matovič.

Pretestovať chce jednu súkromnú základnú školu a jedno mesto, ktoré otvorí všetky svoje školy. "Minister školstva mi sľúbil, že keď to urobím, nebude to blokovať a keď sa mi to podarí, školy otvorím. Chcem na tom pilotnom projekte ukázať, že sa to dá. Aj tým samosprávam, ktoré hovoria, že sa to nedá," dodal premiér.

Do školy pôjdu len tie deti, ktoré budú pretestované. Pre ostatné zabezpečia dištančné vzdelávanie.

Deťom chce Gröhling zrušiť jarné prázdniny. Letné budú kratšie
Včera po zasadnutí krízového štábu, na ktorom minister školstva neuspel so svojím ďalším návrhom, pre Denník N povedal, že v hre je aj ukracovanie detí o prázdniny. Čítať ďalej
02 | 12 | 2020 | Petra Demková