Matovič otvorí školu, kde chodia jeho deti. Jej spolumajiteľ dostal zákazku na testy
02 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Opäť je tu iskra možného konfliktu medzi premiérom a SaS, teda presnejšie medzi ním a ministrom školstva. Matoviča vraj už nebavia jeho výhovorky, a tak návrat detí do školských lavíc preberá do vlastných rúk.


Premiér Igor Matovič už pomaly bude riadiť celý vesmír. Tentokrát sa rozhodol, že preberá pilotné testovanie žiakov na Covid-19 do vlastných rúk. Podľa jeho slov sa mu už nechce počúvať neustále výhovorky zo strany ministerstva školstva, uvádza portál hnonline.sk.
Pilotnou školou bude tá, kde chodia premiérove dcéry

Matovič sa tak rozhodol preto, že vidí ochotu niektorých riaditeľov škôl, ale aj starostov či primátorov zapojiť sa do testovania. Avizuje preto, že v pondelok by sa niektoré školy na Slovensku otvoriť predsa len mohli. Priznal, že jedna zo škôl, ktorá sa do pilotného testovania zapojí, bude aj súkromná škola, kde chodia jeho dcéry. „Minister školstva neprišiel s plánom, ktorý by presvedčil krízový štáb. Takýmto prístupom nebudú deti v škole ani v apríli. Informoval som Gröhlinga, že ja už sa na to nedokážem pozerať,“ povedal odhodlane premiér a dodal, že to bude pilotný projekt pri ktorom verí, že aj ministerstvo školstva uvidí, že sa to dá a už nebudeme počuť výhovorky.

„Nebudem už počúvať výhovorky, ako sa niečo nedá. Státisíce detí čakajú, kedy sa konečne dostanú do školy. A my len počúvame, ako sa to nebude dať. Rozhodol som sa to zobrať do vlastných rúk a ukázať, že sa dajú otvoriť školy, odkázal Matovič na diaľku ministrovi Gröhlingovi. Je iba náhoda, že ako pilotná škola na testovanie je tá, kde chodia premiérove deti, a ktorej spolumajiteľom je človek, ktorý dostal od štátu zákazku na prvú miliónová dodávku testov? Nuž, uvidíme ako sa šéf rezortu školstva s touto informáciu vysporiada, rovnako aké stanovisko zaujme jeho stranícky šéf Richard Sulík.

Nečakané zistenia nadácie Zastavme korupciu! Biznis s antigénovými testami rozkrýva vinníkov
Nákup antigénových testov na celoplošné testovanie je spojený s viacerými pochybnosťami a spochybňovaný nielen zo strany opozície. Na trnavského dodávateľa sa preto bližšie pozrela aj nadácia Zastavme korupciu. Čítať ďalej
09 | 11 | 2020 | Natália Sollárová