Gombitová ochrnutá po nehode: Verila v ruský zázrak s tkanivom z embrya!
30 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Bol mrazivý november 1980. Mohlo to byť celkom všedný dátum, keby sa vtedy 24-ročnej speváčke Marike Gombitovej (64) navždy nezmenil život. Na diaľnici z Brna do Bratislavy pri návrate z koncertu došlo k autonehode, ktorá speváčku pripútala na invalidný vozík, informuje portál Blesk.


Tesne po autohavárii Marika verila, že sa ešte postaví na vlastné nohy. Snívala o tom, že odloží invalidný vozík. Prijať fakt, že by po celý život ostala invalidná, mladá speváčka odmietala. Robila si nádeje, že jej pomôžu špecialisti v zahraničí.


 Dva roky po nehode hľadala dokonca pomoc u uznávaného mikrochirurga v Moskve. Na samotnú operáciu, od ktorej tak veľa očakávala, spomína vo svojej knihe Úlomky spomienok.

Marika Gombitová sa rozlúčky s Karlom Gottom nakoniec dočká: Avšak je tu ešte jedna dilema!
Marika Gombitová (63) by nakoniec nemala chýbať na decembrových koncertoch nazvaných Pocta Karlovi Gottovi. Zatiaľ má ešte čas, ale momentálne rieši dilemu ohľadom toho, akú pieseň vybrať, informuje portál Stars24. Čítať ďalej
13 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


"V roku 1982 som odletela do Moskvy na operáciu. Bola to už niekoľká operácia v poradí a každú som podstupovala s nádejou, že sa stane zázrak, lekárom sa podarí moje pretrhnuté nervové tkanivo spojiť a ja sa postavím na nohy," spomína podľa Nového Času Gombitová v knihe.

Do Moskvy s ňou letela aj kamarátka Eva, ktorá jej bola počas štvormesačného pobytu veľkou oporou. Cieľom operácie bolo posilniť prenos signálov v mieche. Profesor Jumašev vraj použil na regeneráciu nervové vlákna zo speváčkiných lýtok a tkanivo z embrya. A hoci sa odborníkovi nepodarilo dostať krehkú blondínku na nohy, ona si nesťažuje.

"Vôbec neľutujem, že som to podstúpila. Skúsila som to a dnes si nemusím vyčítať, že som prepásla nejakú zásadnú šancu," myslí si Gombitová.

Trapas Zuzany Belohorcovej: "Toto sa fakt nepodarilo!"
Poriadny výsmech schytala od fanúšikov Zuzana Belohorcová. Tá totiž kývla na spoluprácu, ktorá sa k nej podľa fanúšikov rozhodne nehodí, píše portál Aha! Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Timotej Dudka