Dátová sieť Pentagonu sa odborníkovi javí ako "príliš krehká"
24 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Je „krehká“ sieť Pentagonu ešte schopná zvládnuť množstvo pripojených zbraňových systémov? 


Vysoký predstaviteľ amerických ozbrojených síl varuje, že úspešnosť budúcej vojenskej architektúry Pentagonu v spájaní  vzdialených užívateľov závisí od siete, ktorá je do istej miery krehká. Podrobnejší je portál c4isrnet.com.


Generálporučík Dennis Crall, riaditeľ pre velenie, riadenie, komunikáciu a IT technológie,  ktorý tiež slúži ako hlavný informačný dôstojník pre náčelníkov štábov, zdôraznil, že na to, aby nová koncepcia Pentagonu na pripojenie neustále pribúdajúcich zbraňových systémov mohla skutočne fungovať, je potrebné dosiahnuť podstatný pokrok v zvyšovaní kapacít súčasných sietí.


Kombinované spoločné velenie a riadenie všetkých domén je nový rozvíjajúci sa koncept armády na zhromažďovanie množstva údajov zo senzorov a systémov a ich následnú dodávku operačným koncovkám, aby mohli prijímať rýchle rozhodnutia rozhodnutia. Mohlo by zahŕňať aj blízkych medzinárodných partnerov.

"Podstata celého tohto mechanizmu distribúcie dát závisí od siete, s ktorá je dnes ešte ako tak spĺňa naše predstavy a požiadavky, ale už do blízkej budúcnosti je do istej miery krehká. Momentálne hrozí našim sieťam preťaženie," uviedol Crall počas virtuálnej prezentácie, ktorú sa uskutočnila v  Severnej Virgínii.

Zbrane z orbitu do hodiny na Zemi? Pentagon žiada od SpaceX, aby preukázali, že je to možné
Predtým, ako dopraví kolonistov na Mars, môže systém SpaceX Starship dodávať tanky do vojnovej zóny. Ministerstvo obrany USA (DoD) požiadalo firmu financovanú Elonom Muskom, aby preskúmala možnosť prepravy vojenského nákladu z obežnej dráhe,... Čítať ďalej
13 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Pentagón vyčlení 600 mil. USD na „experimentáciu so sieťou 5G“
Americká armáda uzavrela partnerstvo s viac ako tuctom spoločností s cieľom „rozsiahleho experimentovania“ s technológiou 5G, vrátane snáh o zvýšenie „letality“ určitých systémov, pričom projekt bude stáť až 600 miliónov dolárov, informuje portál... Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Marek Molnár