Pavol Rusko sa opäť postaví pred súd. Obžalovaný je z vraždy spoločníčky
23 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Exminister hospodárstva Pavol Rusko neprežíva v súčasnosti šťastné obdobie. Okrem toho, že je spolu s Marianom Kočnerom zatiaľ neprávoplatne odsúdený na 19 rokov za falšovanie zmeniek TV Markíza, na súdy chodí aj v prípade objednávky vraždy jeho spoločníčky Sylvie Klaus-Vozovej.


Prípad objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej bude pokračovať na Okresnom súde Bratislava II, v ktorom figuruje ako obžalovaný exriaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko, ale aj boss skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, či na doživotie odsúdený banskobystrický boss Mikuláš Černák a jeho komplic Miloš Kaštan, píše portál topky.sk.
Černák a Kaštan sa priznali, Rusko a Kýbel účasť popierajú

Pavol Rusko, Zdroj: TASR


Súd vypočúval naposledy koncom septembra troch svedkov, medzi ktorými bol aj v kauze televíznych zmeniek neprávoplatne odsúdený podnikateľ Marian Kočner. Na pojednávanie sa vtedy ospravedlnili Pavol Rusko, Lališ aj Kaštan a obhajcom dali súhlas aby prebiehal proces bez ich prítomnosti, a tak na proces priviedla eskorta len Černáka. Pojednávalo sa, podobne ako doteraz a bude sa aj v nadchádzajúci piatok, za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Bratislava.

Podľa obžaloby prokurátora si mal vraždu objednať Pavol Rusko u Černáka, a ten mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája minulého roka, pričom Lališ, alias Kýbel i Pavol Rusko účasť na príprave vraždy popreli. Naopak, Černák a Kaštan sa k činu priznali. Predchádzajúce tohtoročné aprílové pojednávanie bolo pre ochorenie COVID-19 zrušené.

Nebol dôvod na likvidáciu Volzovej, ona je vinná za kauzu Gamatex, tvrdí Rusková
Na likvidáciu Sylvie Klaus-Volzovej nebol dôvod. Uviedla to bývalá manželka obžalovaného Pavla R. (exriaditeľ televízie Markíza, pozn. TASR) Viera Rusková, ktorá ako prvá vypovedala vo štvrtok na Okresnom súde Bratislava II v kauze prípravy vraždy... Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | TASR

Rusko s Kočnerom za kauzu zmenky ešte definitívu nepoznajú

Marián Kočner s Pavlom Ruskom / Markíza


Z prípravy vraždy obžalovaného Pavla Ruska spolu s podnikateľom Mariánom Kočnerom senát Špecializovaného trestného súdu uznal 27. februára vinnými za falšovanie zmeniek TV Markíza a odsúdil ich na 19-ročný trest odňatia slobody, pričom Marian Kočner dostal aj peňažný trest 10-tisíc eur. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, pretože obaja odsúdení sa voči nemu odvolali , a tak bude o ich vine rozhodovať Najvyšší súd. Odvolací súd určil termín verejného zasadnutia s dvojicou na 10. a 11. novembra, ktorý z dôvodu aktuálnej pandemickej situácie zrušili. Nový termín vytýčený zatiaľ nie je, dodáva na záver portál topky.sk.

KAUZA: Markíza bude chcieť od Kočnera s Ruskom dva milióny eur, ktoré ju stáli právnici v spore o zmenky
01 | 05 | 2019 | redakčný výber (zdroj: noviny.sk)