Kanadský premiér označil svoje vlastné slová za „konšpiračnú teóriu“
22 | 11 | 2020 I Diana Zaťková
Kanadský premiér Justin Trudeau, ktorý sám upozornil na „Veľké vynulovanie“ (Great Reset) Svetového ekonomického fóra, teraz hovorí, že ide o „konšpiračnú teóriu“, informuje portál RT.




Na piatkovej tlačovej konferencii o otázkach, ktoré vyvolali konzervatívni zákonodarcovia ohľadom jeho používania výrazu „Veľký reset“, Trudeau povedal: „Sme v období úzkosti, keď ľudia hľadajú dôvody pre veci, ktoré sa im dejú. V období ťažkých chvíľ, v ktorých sa nachádzame. Je príjemné mať možnosť nájsť niekoho, komu všetko vyčítať, na čo poukazovať, na čo sa hnevať."

"Vidíme, že veľa ľudí prepadá dezinformáciám. Ak chcú konzervatívni poslanci a ďalší začať hovoriť o konšpiračných teóriách, je to ich voľba. Zostanem zameraný na pomoc Kanaďanom prekonať to, na poučenie sa z tejto pandémie a na zabezpečenie toho, aby svet, ktorý prenechávame našim deťom, bol ešte lepší ako svet, ktorý sme zdedili po našich rodičoch,“ vyhlásil Trudeau.

Je „Veľký Reset“ pre nás skutočne taký dobrý? (Neil Clark)
21 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Vyhlásenie prišlo iba šesť dní po tom, čo vyšlo na svetlo sveta video kanadského premiéra. To sa vzdialene obracia na riešenie problému Spojenými národmi, ktoré predstavili v septembri. To vyvolalo prudký nárast vyhľadávaní výrazu „Great Reset“ spoločnosťou Google a vyvolalo virálnu reakciu sociálnych médií na jeho komentáre.

"Táto pandémia poskytla príležitosť na obnovenie pôvodného nastavenia," uviedol Trudeau. „Je to naša šanca na urýchlenie nášho predpandemického úsilia o pretvorenie ekonomických systémov, ktoré skutočne riešia globálne výzvy, ako je extrémna chudoba, nerovnosť a zmena podnebia.“

Zákonodarcovia opozičnej strany, napríklad Pierre Poilievre, upozornili na video a zverejnili petíciu za zastavenie Veľkého resetu. "Kanaďania musia bojovať proti globálnym elitám, ktoré sa spoliehajú na obavy a zúfalstvo ľudí, aby ešte zvnásobili svoju moc," uviedol Poilievre.

"Veľký reset" po Covide? Lídri chcú vybudovať lepšiu spoločnosť
17 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Mnohí vyvodili, že Trudeauove komentáre odrážajú medzinárodné úsilie zúročiť pandémiu Covid-19 na zavedenie globalistických hospodárskych politík. Svetové ekonomické fórum otvorene podporilo Veľký reset a podporovalo jeho použitie na odvrátenie ekonomického kolapsu vyplývajúceho z pandémie.

Trudeau sa vo svojom prejave OSN zmienil aj o “building back better,” (znovuvybudovať veci lepšie), čím zopakoval slogan kampane demokrata Joe Bidena. „Building back better znamená poskytnúť podporu tým najzraniteľnejším pri zachovaní našej dynamiky pri dosahovaní programu trvalo udržateľného rozvoja a cieľov trvalo udržateľného rozvoja do roku 2030,“ uviedol.

Mainstreamové médiá hneď na Trudeauove komentáre zareagovali. Ako napríklad AFP, podľa ktorého sa video používa na ospravedlnenie „nepodloženej teórie sprisahania o globálnych elitách využívajúcich krízu Covid-19 na obídenie demokracie". Toronto Star sa tiež odvolával sa na "nepodložené konšpiračné teórie.“ Huffington Postoznačil reakcie za absurdné, keď povedal: „Nie, predseda vlády Justin Trudeau nezostavil pandémiu Covid-19.“

50 miliardová bitka o Jukos sa pozastavuje
22 | 11 | 2020 | Diana Zaťková