Fico: Testovanie je zlodejina. Ak sa uskutoční, od čakajúcich ľudí budeme zbierať podpisy pod referendum
20 | 11 | 2020 I Michal Filek

Strana SMER-SD usporiadala tlačovú konferenciu. Robert Fico odmietol ďalšie celoplošné testovanie. Ak sa uskutoční, podajú návrh, aby ho ústavný súd predbežným opatrením zatrhol. Nákup testov označil za nehoráznu zlodejinu, na ktorej firma blízka Matovičovi, Sulíkovi a Kollárovi mohla zarobiť milióny eur. Ak sa predsa len uskutoční, tak expremiér nevylúčil, že budú čakajúcich ľudí oslovovať a zbierať od nich podpisy za referendum o predčasných voľbách. Zároveň do NR SR predkladajú 30 podpisov pod návrh na vyhlásenie referenda parlamentom. 


"Sme presvedčení, že povinné celoplošné testovanie je protiústavné. Takéto obmedzenia môžeme robiť vo vzťahu k ľuďom, ktorí sú ohrození, chorí, pracujú s pandémiou a majú pomáhať ľuďom. Ak sa tento blázon na úrade vlády rozhodne opäť vyhlásiť celoplošné testovania a bude ľudí vydierať, že ak nebudú mať modré papieriky, tak nebudú mať voľnosť pohybu, obrátime sa na ústavný súd, aby rozhodol. Nemôže to byť tak, že pokiaľ človek testovanie neabsolvuje, bude mať v živote celý rad reálnych problémov. Ak sa vláda rozhodne ísť do celoplošného testovania, požiadame ústavný súd aby rozhodol predbežným opatrením o zastavení tohto nezmyslu," uviedol Fico.

Plošné testovanie bolo, podľa neho, nepresné a zbytočné. Platí totiž, že antigénové testy sú vhodné aplikovať len na ľudí, korí majú príznaky. Navyše vraj laboranti a medici, ktorí ho robili, mnohým ľuďom ublížili. Dokonca krvácali z nosa.

Matovič je populista a fašista, napísal Blaha
Ficov verný poslanec Ľuboš Blaha si vo svojom najnovšom statuse znova zobral na mušku premiéra Matoviča. Tentoraz ho nazýva Ducem a píše, že je obohratý a tuctový populista a fašista. Podľa neho je totiž nákup 16 miliónov antigénových testov... Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | Michal Filek


Ak sa ďalšie povinné plošné testovanie uskutoční, budú sa snažiť ľudí osloviť. "Nevylučujeme, že takéto veľké skupiny ľudí politicky oslovíme. Ak niekto bude nútiť ľudí, aby stáli v radoch, tak ich niekto osloví a spýta sa ich, aj formou podpisu, či chcú, alebo nechcú ísť do referenda," uviedol a dodal: "Zároveň predkladáme do NR SR 30 podpisov a chceme dať návrh na vyhlásenie referenda parlamentom."

Na paškál si predseda SMER-u zobral aj mimovládnu organizáciu Transparency International Slovensko. "Nikdy som nezažil, že by mimovládna organizácia schvaľovala zlodejinu. Nehovoriac o tom, že to robia za Sorosove peniaze. Je nevídané, aby táto organizácia obhajovala súkromnú spoločnosť v Trnave, ktorá nemala v tendri čo robiť, lebo mala nedoplatok v sociálnej poisťovni. Pýtame sa, kde zobrala táto firma peniaze na nákup týchto textov, keď nevedela zaplatiť 17 500 eur do sociálnej poisťovne. Počúvame, že na jednom teste mohli zarobiť 1 euro. Nevieme to presne, lebo taja, akú mala firma maržu. Nehovoriac o tom, že táto spoločnosť má blízko k Matovičovi, Sulíkovi a Kollárovi," povedal.

Chmelár: Kto ešte verí, že Matovičove plošné manévre boli úspešné, nech sa dá vyšetriť
Publicista Eduard Chmelár upozorňuje, že vláda klame o skutočnom stave pandémie na Slovensku. Je presvedčený, že nám v krátkom čase hrozí kolaps zdravotnej starostlivosti. Vo svojom najnovšom statuse na facebooku volá po okamžitom odstavení vlády... Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | Michal Filek


Akékoľvek pokusy o nákup testov SMER odmieta a bude ich bojkotovať. "Namiesto toho, aby sme pokračovali v overovaní údajov z prvého testovania a aby sme išli do presného testovania cez PCR testy, tak sa ich objem znížil na jednu tretinu. Je to jeden obrovský podvod," dokončil Fico.

Smer nebude asistovať pri kúpe testov, kým sa nevyrieši "krádež" cez trnavskú firmu
Opozičný Smer-SD nebude asistovať pri nákupe žiadnych testov, pokiaľ sa nevyrieši "nezákonná, do oči bijúca krádež na testoch nakúpených cez malú trnavskú firmu, priamo napojenú na Igora Matoviča, Richarda Sulíka a Borisa Kollára".... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Michal Filek/tasr